Citao sam o tome i mislim da je obicna grulpost, covjek je samo prenio struju iz jedne u drugu zavojnicu na 2 metra (kao veliki trafo sa vazdusnom jezgrom), svako bi to mogao uraditi uz dovoljan napon i jacinu struje u jednoj zavojnici!
Za vasu informaciju, radi se o jednom Hrvatu koji studira na Massachussets Institute of Technology, koji je sa svojim timom uspio bezicno prenijeti el. energiju, a mediji ko' mediji, odmah su ga proglasili novim Teslom, jer je valjda usavrsio Teslinu zamisao prijenosa el. energije bezicnim putem. To je bilo na vijestima.
mene trenutno zanima nešto drugo- teslini nehercijski talasi jer, kažu, putuju brzinom v>c, i svaki talas koji se "proizvede" ide do najbližeg centra nase sistema pa tek onda dalje. znal iko išta o ovome
Ispravak: Da mi znamo zavrsiti sta je on poceo i da nema Amerike naravno svijet bi bio dosta drugaciji!
99% sam siguran da su ameri uzeli svu vaznu dokumentaciju (o velikim projektima) iz tesline hotelske sobe nakon njegove smrti, mada je on vecinu podataka drzao u glavi, jako malo je zapisivao!
Čuo sam neku priču za one kuglaste munje i da je o tome tesla sve zano ali nije zapisivao zato da mu nebi netko to ukrao ili tako nešto, a to su naelektrizirane kugle koje dolete iz vedra neba...
I like software and hardware
My hobbies are PHP programmering, PCB creating and C++ 3D progrmming http://www.speedtest.net/result/698562022.png" onclick="window.open(this.href);return false;