Pozdrav svima!
Iamo sam za napraviti po prvi put jednu reklamu 70 cm x 150 cm otiso kupiti sve stavi unutra 4 fluo cijevi pospajao ih i ostalo mi jos samo oslikavanje a sad ono sto mene muči je to što sam dobi ponudu da napravim svjetleću reklamu veličine 8 m x 2 m. Pa me sad zanima:
1. Koliki je standardni razmak između fluo cijevi ?
2. Kako da projektiram napajanje jer tu će biti oko 80 fluo cijevi po 36 W što je blizu 3 KW koju kvadraturu kablova i kako to rasporediti!
3. Lik kaže da mu ugradim ili timer ili foto senzor za paljenje reklame, pa me zanima kako se to spaja.
4 E sad sam cuo da ako spojim timer ili foto senzor da trebam nesto pojacavati u svezi struje jer kao da se nece sve fluo cijevi upaliti preko njega itd, kako sad to izbjeći ?
5. Ja bih kasnji ekrenuo i praviti reklame obostrane, neonske, toteme itd. pa ako netko zna neku stranicu o tome kako se to projektira, postavlja
6. skinuo sam si workbench pa dali netko zna dali mogu u njemu napraviti simulaciju svjetlecih reklama i kako se na englesko zovu komponente prigušnica, starter, fluo cijev, itd.
7. Svaka pomoc je dobro došla!
Svjetlece reklame pomoc
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Onu prvu sam radio tako sto sam kupio gotove aluminijske profile sirine 12 cm
te izrezao 2 x po 1,5 m i 2 x 0,7 m i za spojiti sva četri kuta imas i aluminijske kutnike koje utaknes u te profile (zaobljeni li ravni), oonda uzmes celicnu traku sirine 3 - 4 cm s kojom napravis konstrukciju na kojm ces postaviti fluo cijevi ( 2 trake 0,7 m s razmakom od 80 cm i prisarafis na aluminijsku konstrukciju. Na aluminijskoj konstrukciji imas sa svake strane utore u koje uguras ploče. Sa straznje strane ide forex ploča veličine 1,5 x 0,7 iisto tako naprijed ali plexi ploča mliječne boje bas za svjetlece reklame i na taj plex lijepis foliju i to je to
te izrezao 2 x po 1,5 m i 2 x 0,7 m i za spojiti sva četri kuta imas i aluminijske kutnike koje utaknes u te profile (zaobljeni li ravni), oonda uzmes celicnu traku sirine 3 - 4 cm s kojom napravis konstrukciju na kojm ces postaviti fluo cijevi ( 2 trake 0,7 m s razmakom od 80 cm i prisarafis na aluminijsku konstrukciju. Na aluminijskoj konstrukciji imas sa svake strane utore u koje uguras ploče. Sa straznje strane ide forex ploča veličine 1,5 x 0,7 iisto tako naprijed ali plexi ploča mliječne boje bas za svjetlece reklame i na taj plex lijepis foliju i to je to