Shema za ves masinu

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
pejky
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Shema za ves masinu

Post by pejky »

Imam problem sa ves masinom, radila je ljepo tacno jednu godinu i dva dana, medjutim dva dana nakon sto je istekla garancija stara mi govori: "Nece masina da grije vodu, lose pere..."
Novi je tip masine, ima neki mikrokontroler, ja sumnjam na grijac, al opet moze biti svasta!
Eh sad treba mi shema za tu masinu, ili ako neko ima nekog iskustva sa takvim stvarima!!!
Masina je:
FOX
VI-616
600 ob./min
2200W
Groovy
Pravo uznapredovao :)

Post by Groovy »

Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

He heeee - ves masina u PIC-u ima uprogramiran kod koji nakon 368 dana preoptereti grijac i on crkne, tako da treba kupiti novi ;-)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Drzi vodu dok majstori odu....
wizard

Post by wizard »

ccc, kupite biru, radi ko sat :D a domace 8) :lol:
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

Bolje ti uzmi odvijac i skini straznju plocu na masini, dolje na bubnju ti je vjerovatno grijac, izmjeri ga unimerom, a ako ga nemas, ukljuci masinu i stavi na iskuhavanje, skini jedan kontakt sa grijaca i prislanjaj ga natrag, ako ima napona i grijac je ispravan trebalo bi iskriti (cuvaj se remena). Moguce da je grijac ispravan, ali pun kamenca.
pejky
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pejky »

@DrugStari
Problem je sto se zadnja ploca ne moze skidat, nego moram oborit masinu na stranu i onda odozdo cackat.
Cim se nakanim izvadit cu grijac pa cemo da vidimo!
DRUG STARI

Post by DRUG STARI »

ok, ako se zadnja ne otvara, onda se prva definitivno, neke novije masine imaju grijac sa prve strane, ali nemoguce da se stranica masine ne skida na mjestu gdje su grijac i termostat.
sasa45
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by sasa45 »

ne mora ti je grejac neispravan mozda ti je i trmostat riknuo!
Zavisi od tipa masine mozes da imas 1 ili 2 termostata nalaze se odma iznad grejaca!A i sto se tice zadnjeg dela trebalo bi da mozes da ga rastavis!Moras da imas pristup grejacu...Tj zadnjem delu bubnja...Mozda se cudno rastavlja ali moze....Kazem iz iskustva popravljao sam mnoge tipove ves masina...
Post Reply