MP3 player - roknut i treba ga popraviti

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Cika Spasoje
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

MP3 player - roknut i treba ga popraviti

Post by Cika Spasoje »

Vako, kad smo kod frenda nest radili na pojacalu ( bilo je otvoreno ) i na ulaz smo spojili MP3 player, i na izlazima rokala muzika ko luda.
I sad neko od nas 3 je nepažnjom ( pokupio zice nogom ) i izlaz od mp3 playera se skresao po izlazu od pojačala. Bilo je jačine mislim 300WRMS.
:D i normalno mp3 player je crko isti cas. Sve je popucalo po pojacalu da je moralo na servis a mp3 stoji u ladici. Jednom prilikom sam ga otvarao da vidim sta je i ugledao povecu SMD diodu, ubiti ono sto je ostalo od nje, 2 nozice i nesto malo kucista :D:D :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :shock: :cry: :cry: :cry: e i sad me zanima dali bi bilo kakve koristi da tu diodu zamjenim, iako ne vjerujem da se da sta napraviti s toga. kad ga ustekam u komp on ga prepozna ko usb stick i nista vise nece raditi, kopirati, brisati i sl.
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
Image
virtualx
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by virtualx »

tome nema popravka.
uostalom imas onih kineskih mp3 playera za 30-ak eura.
ja imam creative zen nano+ 512MB i super je
nikad nisam preko pola pojacao jer nema potrebe.
slusalice su straha bozija .
baterija ide AAA i traje 18 sati stalnog rada.

samo bi volio da je 1GB al haj staces ,bilo skupo ,pa ja uzo 512MB
slusalice su svaka po 64oma ,tako da necu da spajam slusalice sa manjom impedansom.
ove slusalice 64 oma cuju se doplo bolje nego 32 oma.
sa 32 oma moram do kraja pojacati da cujem normalno a sa 64 oma do pola je dovoljno da se glasno cuje.

pravi uredjaj ,kompjuter u malom:
ima svoj procesor,memoriju,graficku karticu, monitor(display), upravljacku jedinicu,hehe i sve to u kucistu manjem od kutije sibica.
cudo tehnologije.
Post Reply