prelistao sam ove 3-4 teme sto su ranije bile na ovu temu ali imam nekih nedoumica i pitanja
da li se moze napraviti da se dioda i zvuk upale kada automobil pridje objektu na 5 cm???(ako sam bio dovoljno jasan)
npr ima 4 diode i prva D1 se pali kada je razmak 1m, druga D2 kad je 0.5m i tako do 5cm i da se zvuk upali kada i dioda D4????
miki321oc wrote:znam programirati u Pascalu i u C-u
nesto sam malo radio i u Visual Basic-u
Sve kompajlere za pomenute jezike mozes naci na internetu, kao npr.: www.mikroe.com
Imas ovdje na forumu taj parking senzor, napravio sam ga prije par mjeseci da vidim kako fercera... Ima 8 LEDs i kako se smanjuje udaljenost, odnosno kako se priblizavas, LEDs se postepeno sve ukljucuju i na zvucniku je fekvencija zvuka veca. Nije "tacno" mjerio udaljenost po tim tvojim zahtjevima...
Imas ovdje na forumu taj parking senzor, napravio sam ga prije par mjeseci da vidim kako fercera... Ima 8 LEDs i kako se smanjuje udaljenost, odnosno kako se priblizavas, LEDs se postepeno sve ukljucuju i na zvucniku je fekvencija zvuka veca. Nije "tacno" mjerio udaljenost po tim tvojim zahtjevima...
ako nije komlikovano radicu
pa cu da javim sta sam uradio
hvala
edit:
i ovo sto je radio trax se mora programirati ???
a programator za PIC nemam
Za to sa ultrazvukom treba onaj...zaboravio sam kako se zove , mislim ultrasonic transducer , sto se tice pica , napravi blesavi pic programator sa sajta , nevjerovatno je jednostavan!!!