RCD programmer

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

RCD programmer

Post by jopagti »

Ej,jel ko radija ovaj programer?Jako je jednostavan a i dijelove sve mogu lako nabaviti!Nasa san i PCB nemojte mi sada reci da nevalja :roll:
Ima ode na site-u
evo linka http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... idgrupa=11
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Amir_Hadzic
Napredujem
Napredujem

Post by Amir_Hadzic »

Pozz.

Ja sam napravio ovaj RCD programator i to mi je prvi :)
U dokumentaciji pise da su postavke iste kao i za JDM programator, ali ja imam jedan problemcic :D

Kada pokusam da ocitam PIC (koji je prazan) dobijem poruku "No acknowledge received". Kada idem na hardware check i kliktam na one signale, svi signali upale lampicu na programatoru osim VCC. Da li je to problem, i kako da ga rijesim?

Hvala :)
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Drago_Zg »

Svakako neću reći da nevalja taj programator. Neželim povrijediti tvoj ego a niti omalovažiti nečiji rad u koji je uloženo truda. Stvari stoje sasvim drugačije, kako ja to gledam. Kod odabira sheme koja će se graditi u ovom slučaju programera za pic, treba odvagnuti koliko je tko sposoban za pojedini projekat. Ako netko počne graditi uređaj koji je po njemu kompliciran, taj projekat je osuđen na propast i nikad neće se napraviti. što smo time dobili baš ništa? uložen trud i vrijeme i novac a za ništa. Moramo paziti i na softwearski program koji podržava naš programator! Promjer kolege Amir_Hadžića. Hardveare u redu a ono samo neka upozorenja error.
Pogledaj moj Pic programator lpt. Njega možeš voziti sa više vrijednih softweara. Osim toga kad mijenjaš ili ubacuješ chip u podnožje ono je uvijek u beznaponskom stanju. Dok kod tvoga hardweara to nije slučaj jer cijelo vrijeme visi na+5V. Materijal je naznatno skuplji, što nije opravdanje da se ne uđe u gradnju. Malo sam Vam dao točkica za razmisliti! A i pločica nije neki problem i to se dade riješiti. Sasvim sam siguran kolege, da vi to možete i bolje napraviti. Pozdrav!
Amir_Hadzic
Napredujem
Napredujem

Post by Amir_Hadzic »

Joj izvini nisam vidio da si odgovorio na moj post. Par dana niko nije odgovarao pa sam ipak odlucio da ne dangubim i da rijesim sam problem. Tek sada kada sam mislio da podijelim rijesenje sa ostalima vidio sam tvoj post.

Problem je bio u tome sto XP ne dozvoljava pristup serijskom portu ic-prog programu. Rijesenje je da se skine driver sa ic-prog stranice i u ic-prog se oznaci u opcijama da se koristi taj driver i to je to. Drago mi je da mi je programator proradio iz prvog pokusaja. :)

Znam da je programator vrlo jednostavan ali meni ce mozda zatrebati jednom ili dva puta. Ako se ipak odlucim da malo vise radim na tome onda cu napraviti onaj usb programator. Samo se nadam da cu moci onaj ?pic? (sto je potreban za usb programator) isprogramirati sa ovim programatorom...
Post Reply