https://www.radiomuseum.org/r/unknown_aph_5198a.html
Pokušavam popraviti kazetofon.
Reprodukcija funkcionira, premotavanje također. Kad se uključi snimanje staje motor.
Otvoren kazetofon i aktiviram snimanje; motor krene; ali nije funkcijski sve aktivirano.... polugica na slici pomiče
višepolni prekidač.....i u tom trenutku staje motor.
Da li netko ima iskustva ? U kojem pravcu da krenem s ispitivanjem.
Kazetofon ne snima
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Kazetofon ne snima
Glava za snimanje i reprodukciju je ista. Kod snimanja se ukljucuje tzv predmagnetizator, oscilator koji napaja
glavu za brisanje-na snimanje stize frisko obrisana traka. Mozda sam oscilator pravi kratki spoj?
pOz
glavu za brisanje-na snimanje stize frisko obrisana traka. Mozda sam oscilator pravi kratki spoj?
pOz
Mi elektroničari odmah mislimo na nekakav kvar. Taj kazetofon koristi moj otac (koji je slijep); a ja se nisam previše bavio tim šta on snima.
Nakon nekoliko dana potrage za takovim kazetofonom javio se čovjek koji ga isto koristi....i nakon nekoliko dana razgovora večeras se dođe do rješenja.
Jedan od preklopnika treba biti u položaju "MONO", pošto je to 4 kanalni snimač, a imamo mono mikrofon.
I sad FUNKCIONIRA
ps. evo me, smijem se cijelo vrijeme; ode ja gemišt popiti; a popravci i paljevine neka čekaju
Staro pravilo: kad nesto ne radi-procitaj uputstvo
pOz
pOz
Malo ce bit jedan gemist,ipak je to trebalo sve rastavit pa opet sastavit.....i sto je najgore za bezveze
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Kako si pogodio; nije baš litra i voda, ali blizu..