Pozdrav ekipa, trebao bi savjet.
Imam 3 Zemper panik lampe, stariji tip sa 6w fluo cijevima, u kojima bi trebao zamijeniti dotrajale Ni-Cd battery packove.
Originalni GP-ovi su 2.4 v, 1.6 Ah i imaju oznaku "Permch 80 mA" što bi valjda trebalo značiti da ih elektronika punjača trajno nadopunjava sa 80 mA struje ( trickle charging ).
Ovo bi mogao provjeriti da multimetrom u seriji sa battery packom dok ga elektronika lampe puni.
Originalni battery pack svakako nemam gdje za kupiti, u Chipoteci imaju Ni-Cd baterije manjeg kapaciteta, a trebao bi i kućite za njih, pa sve skupa nagurati u kućište lampe.
Ono što mene zanima je:
Koliko je sigurno originalni Ni-Cd battery pack zamijeniti sa Ni-Mh battery packom ?
Provjereni prodavač sa ebaya ima GP-ove 2.4 v, 2.1 Ah, a sva tri bi me došla 100 kn sa dostavom.
Hoće li takvi uvjeti punjenja puno naštetiti Ni-Nh baterijama ?
Na stranim forumima čitam da su neki uspješno zamijenili Ni-Cd baterije u starim bežičnim telefonima sa Ni-Mh tipom, dok su drugi protiv ideje trajnog punjenja Ni-Mh baterija.
Ako se stari 1.6 Ah battery pack konstantno punio sa strujom od 80 mA, pretpostavljam da to svakako nemože našteti Ni-Mh 2.1 Ah battery packu, ali svejedno da provjerim prije nego se odlučim za kupnju i zamjenu.
Zamjena battery packa u panik lampi
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Zamjena battery packa u panik lampi
U pitanju je najvjerovatnije "baby" format baterije-one srednje velicine-deblje od AA formata.
Ni-MH tehnologija je zamijenila "poganu"-toksicnu Ni-Cd tehnologiju-mada i sam nikal nije naivan.
Punjaci koji su punili NI-Cd pune i Ni-MH.-
Procitaj ovaj clanak:
http://batteryuniversity.com/learn/arti ... _batteries
pOz
Ni-MH tehnologija je zamijenila "poganu"-toksicnu Ni-Cd tehnologiju-mada i sam nikal nije naivan.
Punjaci koji su punili NI-Cd pune i Ni-MH.-
Procitaj ovaj clanak:
http://batteryuniversity.com/learn/arti ... _batteries
pOz
Re: Zamjena battery packa u panik lampi
Možda nekome pomogne informacija:
Na kraju sam sa Aliexpressa direktno iz PK Cell brand shopa nabavio 2200 mAh SUB-C NiCd članke sa listićima.
Šalju preko skladišta u Europi tako da bez problema prolazi granicu, za razliku od Dealextremea čija je pošiljka odbijena zbog nekih sigurnosnih regulativa oko izvoza baterija.
Na kraju sam sa Aliexpressa direktno iz PK Cell brand shopa nabavio 2200 mAh SUB-C NiCd članke sa listićima.
Šalju preko skladišta u Europi tako da bez problema prolazi granicu, za razliku od Dealextremea čija je pošiljka odbijena zbog nekih sigurnosnih regulativa oko izvoza baterija.