pozz
dobio sam zadatak uraditi AUX na Blaupunkt CD 30 autoradiu . ima li neko ideju kako to uraditi ? na YT ima nešto na tu temu , ali mi nije jasno zašto tel.Mute vezuju preko prekidača na masu ? da li se time " ucutka " radio kako bi mogao ici AUX IN ?
hvala svima .
blaupunkt CD 30 ( ne CD 30 mp3 )
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: blaupunkt CD 30 ( ne CD 30 mp3 )
poz
Ako u medjuvremenu nije reseno...
Najjednostavniji nacin: naci prikljucak za slusalice iz nekog rashodovanog audio uredjaja, (onaj sa "prekidacima"- kad se "bocne" bananica odspoje se zvucnici). Povezati tako da se ukljucenjem prekine signal sa autoradia i prebaci sa spoljnog "AUX"-a! Ukoliko postoji mogucnost (shema) naci vodove za audio signal recimo sa tunera, a ispred "obrade" zvuka... U krajnjem slucaju vezati na ulaze samog pojacala! Tada bi se pojacavalo sa prikljucenog uredjaja...
ahoj!
Ako u medjuvremenu nije reseno...
Najjednostavniji nacin: naci prikljucak za slusalice iz nekog rashodovanog audio uredjaja, (onaj sa "prekidacima"- kad se "bocne" bananica odspoje se zvucnici). Povezati tako da se ukljucenjem prekine signal sa autoradia i prebaci sa spoljnog "AUX"-a! Ukoliko postoji mogucnost (shema) naci vodove za audio signal recimo sa tunera, a ispred "obrade" zvuka... U krajnjem slucaju vezati na ulaze samog pojacala! Tada bi se pojacavalo sa prikljucenog uredjaja...
ahoj!
Lijenost je iz raja izašla.
sorri ZEZ ali taj link je za CD30 mp3 a tamo je to prosto da prostije nemože biti .... na konektoru D ( 4. po redu ) imaš pinove Aux + , Aux - i Aux gnd . tako da tu nema problema . ali meni treba za CD30 ... tu se aux vezuje na priključke , gde bi inače išao telefon . samo neznam zašto se priključak " tel. mute " , preko prekidača vezuje na masu . kada uključiš prekidač onda ide AUX ( zapravo radio misli da se aktivirao telefon ) kada je isključen , normalno ide radio ili CD . meni sada nikako nije jasno zašto " tel . mute " kada je na masi , ide telefon ( aux ) a kada je NC onda ide radio .... ? može li mi netko ovo malo pojasniti ? hvala
Nemoj me pogresno shvatiti, ali tako je jer je neko napravio...
Na neki nacin se moralo signalizirati radiu kada da pusti signal sa telefona na zvucnike. Odabrali su najjednostavnije resenje-spoj nesto na masu.
Na neki nacin se moralo signalizirati radiu kada da pusti signal sa telefona na zvucnike. Odabrali su najjednostavnije resenje-spoj nesto na masu.
samo to sam želeo čuti . super . znači mogu to tako uraditi . hvala svima .