Trebaju mi linkovi koji obrađuju ovu temu il ako neko ima nest materijala o ovome da mi pošalje . Puno obrazloženje je u nastavku. Inace ovo mi treba za diplomski. Jos ako ko zna sta o SCADA sistemi.
I ....
Obrazloženje teme:
Kandidat kroz ovaj diplomskih rad treba da prikaže posljednju generaciju elektroenergetskih podstanica. Također, diplomski rad treba da obuhvati i način funkcioniranja nezaposjednutih elektroenergetskih podstanica u okviru pokrivanja elektroenergetskih podstanica jedinstvenom informacijsko-komunikacijskom mrežom.
U radu treba da se da pregled sklopnih aparata i drugih konponeti koje sačinjavaju modularno izvedene elektro-energetske podstanice, te pregled standarda koji obuhvataju siguran rad elektroenergetskih podstanica (IEC, IEEE, BAS). Analizirati raspoložive sisteme podrške automatizovanog rada sistema elektroenergetskih podstanica, te ukazati na potrebna poboljšanja ovakvog pristupa upravljanja dijela elektroenergetskog sistema. Kandidat treba da obuhvati ovu analizu kroz prizmu upravljanja elektroenergetskih sistema kao cjeline i upravljanja distribucijskih sistema, te primjenu teorije upravljanja na elektroenergetske sisteme.
Sistem daljinskog upravljanja modularno izvedenih elektroene
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax