@trax ja sam s njima radio neke uredjaje , s tim nokiinim LCDima .
3410 ima vecu rezoluciju [96x64] ovaj od 3310 je 84x48 .
Pogodan je i zato sto mozes koristit logo manager od nokije za crtanje grafike pa ga mozes koristit [dobiveni file iz LMa] onako izvornog ili ga procistits i remapiras [ sto je puno jednostavnije racunalu , rutina za citanje je jednostavnija i puno brze se izvodi] i tako remapiranog pohranis u memoriju , imam napisanu i rutinu koja remapira sliku iz LMa u racunalo puno jednostavniji nacin pohrane slike , spojena na bootloader mozes mijenjat slike ko carape !
Posto sam vec radio s njima jer su bili dostupni tj dokumentacija je bila dostupna [ npr za siemensov LCD u boji iz C-60 nisam nasao nikakvu dokumentaciju] radio sam i animaciju i rad s kursorom , jedna verzija byte orijentirane grafike i menija .
Vidio sam da na netu kruze uglavnom netocni podaci o odzivu pa ako si koristio rutine za upravljanje displayom s neta ,one public, pregledaj ih i slobodno skrati vrijeme kasnjeja , vijerojatno je tako stavljeno jer je public pa da ga malo "osakate" .
Ja slike upisujem u sram LCDa na max brzini i nema problema !!!!! tako da te delaye, obicno ih stave ciso da malo zamute kasu, mozes odmah izbacit !!
Za Atmele sam si napisao rutine za inicijalizaciju i upravljanje tim displayom
kao i za rad sa byte orijentiranom grafikom !!
Inace sam bas vidio na netu izvorni kod za 16F84 i 3310 LCD upravljanje , od toga ima puno godina !!
Sad bas radim na bit orijentiranoj grafici polja , neka vrst emulacije jednostavnog grafickog processora , potrebna za rad s prozorima i optickim misem u definiranom polju s definiranim slikama i akcijom/rekacion izmedju dva mikro polja .
U svakom slucaju zanimljiv posao za rad u assembleru !!
Da si meni rekao da ti trebaju rutine za rad s tim processorom za pIC ja bi ti poslao jer sam za jedan uredjaj bas pIC16F84 koristio za drive 3310 dispaya , te su rutine setirane bez viskova i nepotrebnih delaya !!!
U svakom slucaju nazanimljivija mogucnost koju pruzaju graficki displayi je nevijerrojata mogucnost manipulacije i generiranja interaktivnog polja , dali byte dali bit orijentiranog .
Na zalost uglavnom se kosite staticke forme a samo iznimno se vrsi "animacija" ali ne po pravilu upravljanja poljem vec se npr pokazivac definira kao pozeban "znak" koji mijenja velicinu , npr termometar [ s spomenutiog filea] i ja sam to koristio [ metodu] za ispis rezultata uploada file u sustav + varijablu brojevnu [ prikaz 3 broja od 0--100 ] !!
Za komanderu sam radio bas animaciju obijekta u polju 16 bita Y osi i 96 bita X osi , za bolji dojam !! Cak i to nije grafika prava vec puno slicnije opisanoj metodi definicije znaka s promijenjivom velicino iako koristi bit maske jer bez njih nema animacije u graf polju !!
Tema je u svakom slucaju zanimljiva , jer MCUi na 10--20 MIPSA mogu emulirat pravu grafiku s bit maskiranjem za cijeli LCD i mnogo veci od 3310 rezolucije u realnom vremenu !!!