šta kupit ???

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

adam_kesegic
Napredujem
Napredujem

šta kupit ???

Post by adam_kesegic »

Pozdrav ekipi i sve najbolje za predstojeće blagdane!
Evo sta me muci...

Stari mi kuka stalno oce kupit mobitel...ja imam staru legendarnu nokiu 3310, i sad bi on nesta kupio pa to dao meni a sebi bi uzeo ovu moju nokiu...

E sad tek dolazi "problem" :D za novi mobitel spreman je izdvojit nekih 500-600kn sto je realno gledajuci stvarno malo ako zelis nabavit iole dobar mob danas...

I sad je red na meni da se odlucim sta da ja sebi uzmem za te pare...a ja pojma nemam...

Dvoumim se izmedju neke Nokie i Sony Ericssona...ili Samsunga (zadnja opcija)
Zelio bih da ima barem 1 megapixelnu kameru (po mogucnosti 2 mpx :D)a za sve ostale performanse manje-vise to bih tek kasnije odlucio...
Nisam bas u toku sa cijenama, poglavito u RH i jako mi se svidio k750i al mi je bio preskup naravno...a onda mi je kolega preporucio k700i al mi se ne svidja samo zato sto ima 0.3mpx kameru...al pregrizo bi i to cak jer ce stari kupit neko sranje za te pare koje mi se nece svidjat i sta onda....

tako da ono...stvarno neznam...

Misljenje, savjeti...???
hvala svima unaprijed
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

K750i možeš naći za nekih 1000kn ali u tvome slučaju to je malo skuplje.
K700i ako uspiješ naći za 500-600 kn on ti je dobar a i kamera nije tolko loša ja bi ti njega preporučio. :wink:
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

pretpostavljam da pricate o polovnim telefonima... :roll:
za te pare ces tesko naci neki telefon sa takvim karakteristikama (posebno kvalitet kamere).
eventualno neki simens mozda posto su oni najjeftiniji,iako neznam zasto (ja vec nekoliko godina koristim samo simense ).
bas sam gledao pre par dana ,lik mi nudio s65 za nekih 70 eura u ekstra stanju a inace ko ne zna taj telefon ima kameru 1.3 megapiksela i trebalo bi da je ok telefon.
ja imam vec dvije godine cx65 i zadovoljan sam sa njim,kamera nije losa iako je samo 0.3 megapiksela,pa su slike na kompu u 640*480 piksela ali su slike ekstra dobre.
a k700 bi mogao za te pare samo obrati paznju u kakvom je stanju joystick posto im je to slaba tacka.

pozdrav
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Pokusaj polovnu 6630i!
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

6630i je skuplja dosta.

a što se tiče joysticka kod k700i našo sam mu jednu caku kako napravt to, pošto malo švercam sa tim mobtelma pa često mi doleti k700i sa slabim joystickom pa sam negdi naletio kako ga jednostavno popraviti.

možeš također uzet V360v motorolu za te pare, a telefon pravo dobar mp3, video, 64mb karticu dobiješ uz njega jest da mu je kamera 0.3mpx al sto kaže tox master teško ćeš naću za te pare nešto sa 1.3mpx.

S65 je strojka od mobtela samo da ima mp3, imo sam ga neko vrijeme, a tuda im se i kreće negdi cijena oko 70€.

Ja bi ti preporučio da si nađeš oglasnik i u njemu pogledaš jer sad imaš jeftini telefona poslje Božća. evo odat ću ti nešto sad sam nabavio k750i za 500kn!! 8)
tako da ćeš tako najbolje proć ak uzmeš oglasnik i malo prolistaš!! :wink: :wink: 8)
adam_kesegic
Napredujem
Napredujem

Post by adam_kesegic »

Dariolo wrote:6630i je skuplja dosta.

a što se tiče joysticka kod k700i našo sam mu jednu caku kako napravt to, pošto malo švercam sa tim mobtelma pa često mi doleti k700i sa slabim joystickom pa sam negdi naletio kako ga jednostavno popraviti.

možeš također uzet V360v motorolu za te pare, a telefon pravo dobar mp3, video, 64mb karticu dobiješ uz njega jest da mu je kamera 0.3mpx al sto kaže tox master teško ćeš naću za te pare nešto sa 1.3mpx.

S65 je strojka od mobtela samo da ima mp3, imo sam ga neko vrijeme, a tuda im se i kreće negdi cijena oko 70€.

Ja bi ti preporučio da si nađeš oglasnik i u njemu pogledaš jer sad imaš jeftini telefona poslje Božća. evo odat ću ti nešto sad sam nabavio k750i za 500kn!! 8)
tako da ćeš tako najbolje proć ak uzmeš oglasnik i malo prolistaš!! :wink: :wink: 8)
:shock: pa di si to uvatio ?!?!?!
@dariolo...ovo sto kazes za joystick jel veliki problem ili sta?

jos jedna stvar - u bosni su cijene kontam dosta drugacije nego u hr...jedino ako si uzimao neke hr oglasnike pa ovdje kupio?
ajd i meni nabavi negdi u HR heee

odgovor na prije...da, radi se o polovnim mobitelcima jer kontam da cu tako sigurno proci bolje nego da uzimam nesta novo za te sitne pare...
jos jedna stvar me zanima....jel zna neko mozda kakvu kameru ima k700i?

pitam jer ovaj lik koji mi je preporucio kaze da njemu na kutiji (100% je siguran) pise da je kaemra 1.3mpx, a ja trazio na sonyericcson stranici i kaze da ima 0.3mpx pa ono...neznam ko laze hee...

konto sam pošto je polovno mozda bi u obzir onda dosla i neka nokijica sa malo boljom kamerom il slicno...

?????
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

I ja to nabavljam sve iz hrvatske, a u bosni se može naći jeftinije neku HR, al je teže doći do njega, pošto sve to po oglasnicima je za cijelu BIH, pa je teško do tog doći.

Što se tiče k700i u njega je rezolucija kamere 1280x960 pixela, ali ima slab kvalitet slike jer mu je VGA kamera pa zbog toga vjerovatno ima 0,3mpx.
A ak imadnes k700i da joystick slabo radi javi pa ću ti reć kako možeš jednostavno sredt.

A teško ćeš moći za te pare nać neku dobru nokiu, jedino možda bi mogla 6600 se nać al i to bi trebo dugo čekat dok naletiš.

najbolje bi ti bilo kako sam ti već reko zbavi sebi oglasnik i tu ćeš uz malo strpljenja nać 100%. :wink:
adam_kesegic
Napredujem
Napredujem

Post by adam_kesegic »

Dariolo wrote:A teško ćeš moći za te pare nać neku dobru nokiu, jedino možda bi mogla 6600 se nać al i to bi trebo dugo čekat dok naletiš.
tako znaci...to sam i ja nesta uzimao u obzir 6600 cini mi se da sam vidio na autopijaci u Osijeku da ima za nekih 600kn polovna ocito...
evo iz njenih karakteristika (http://www.nokia.com.hr/id33211.html) da ima samo 6mbmemorije, al vidim i da ima utor za dodatnu memoriju...nisam u toku pa neznam - kako se krece cijena memorija? Valjda ide MMC,napominjem pojma nemam,pise samo "Memorijski utor za dodatnu korisničku memoriju",tako da neznam!
...ima moj bratic karticu od 64mb mislim, nedavno je kupio k750i platio oko 1300kn u VIP-u, nece on to koristit a nova kartica e sad da ga ne zajebem ako bude htio prodavat pa da kupim od njega...ili ako budem kupovao u teleshopu da znam :arrow: ???

EDIT: evo naso sam al na francuskom
Mémoire : interne 6 Mo, carte mémoire RS/MMC
e sad koja je razlika i kakvih jos ima....
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

to bi ti preporučio da uzmeš ako je 600kn i kartica oko 100kn opet si dobro prošo, ali pogledj kakva je pošto često znaju imat loš oklop.

ako je kartica od k750i mislim da ne paše u 6600

a mislim da se te kartice od 128mb kreću oko 30km (120kn) ovdje kod nas, sad nisam siguran kolko su tamo ali od 64mb nova nije sigurno preko 100kn.

pogledaj kod rođaka pašel ti (iako sumnjam), i nedaj mu više od 80kn

8) :wink: 8)
adam_kesegic
Napredujem
Napredujem

Post by adam_kesegic »

vidis i mogo bi s njim pogledat pa sredit ako to kupim stvarno...

EDIT:
evo sad sam zvao jednog svercera kaze lik da nema niti k700i niti 6600,mozda bude nabavio iza nove godine sto je meni malo predugo za cekat (zato se i nisam odlucio za navlacenje preko novina,a i mogu kupit macka u vreci)
al kaze ima 6230i za 600kn (1.3 mpx,32mb) ...neznam kolko je rabljena jos cu to vidit s njim...

najradije bi 6600 al 6230i ocito ima bolju kameru i vise memorije i onda se nemoram zajebavat...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

U banja luci je 160e nova 6630i!
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

Ta 6230i ti je dobar mob, i još za te pare... :)
Jabi ti preporučio da uzmeš nju.

A što se tiče kupovanja preko novina to ti je isto kao što ćeš kupt nešto od švercera, vjeruj mi i on sve to uglavnom nabavlja preko novina, i nije ti ništa puno sigurnije kupit nešto od njega! :wink: 8)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Dobra je i 6230 za te pare , kroz aruke mi je prosla 6230 sa 700 (slovima : sedam stotina) sati razgovora i nista joj nije falilo!
adam_kesegic
Napredujem
Napredujem

Post by adam_kesegic »

pozdrav ekipa...
opet ja sa svojim kombiniranjem..ko nick praskaton :lol:
dakle,stanje je ovako...onaj lik sto mi preko telefona rece da prodaje 6230i za 600kn se za*ebo, rijec je o nokiji 6230, koja je bajdvej puno losija od 6230i...
Gledo sam malo tu nokiju 6230 nije losa za pare koje imam bolje ne mogu ni dobiti...a onda sam otiso na Osječku autopijacu i neki mi starkelja nudi 6600 za 650kn,kaze kartica 32,punjac idu s njom...uglavnom,spustio sam cijenu na 600kn...
dakle,dilema - 6600 ili 6230 ???

Mane 6600 naspram 6230: 6600 se ne spaja preko usb-a nego samo IR i bluetooth,baterija traje dan-dva manje i ima veće dimenzije od 6230.
S druge pak strane, 6600 ima Symbian OS sto mi se jako svidja, puno veci displej, kamera im je ista ali ima jedna stvar sto se tice snimanja, a to je da 6230 moze snimiti samo 2mb (oko 5min) video zapisa, sto mi djeluje dosta slabo...
Jos jedna stvar...posto 6600 ima Symbian onda se vjerojatno moze naci pun qrac vise aplikacija za njega nego za 6230, pa mu je i to plus...

Eto neam pojma,htio sam stavit oglas ili barem potraziti po novinama,i jesam nesto malo,al stvar je u tome sto "moram" kupit bilo sta jos ovaj tjedan jer sljedeci nisam doma i neznam kad cu opet bit (fax itd).

Ako neko nesta ima savjetovat plz pljunite jer sam stvaaarno neodlucan (sto se vidi iz dosadasnjih postova) :shock: a i vec mi je dojadilo trazit

da ipak uzmem 6600, sta kazete...
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

6600! Symbian rules! Racunaj da ti treba 10 maraka za usb kabal , a 25 maraka za Bluetooth , koji mozes koristiti za sve novije telefone! Ja sam mislio da je razlika izmedju 6230 i 6230i sto 6230 nema kameru :oops: Za 6600 imas ekstra igrica i programa , recimo da ga koristis kao daljinski i tako te stvari! Mozes ga koristiti i kao IR motion detector!
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

A ja skoro utopio jednu 6230i za 50e , sa 500 sati razgovora na njoj :?
adam_kesegic
Napredujem
Napredujem

Post by adam_kesegic »

@mlada nada: kako to mislis 10maraka za usb kabal?
pogledaj http://www.nokia.com.hr/id33211.html , tu vidim da ne pise nigdje da se moze spojit preko usb-a...
jedino ne kontam sta mu je ovo
# Udaljena over-the-air sinkronizacija sa SyncML-om :?:
:roll:

i morat ces mi objasnit ono sa IR motion detectorom :wink:

jesi imo taj mob vec prije ili ?
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mislio sam na kabl za 6230. Onda sam skontao da ne ide obicni usb kabal kao na fotoaparat , vec neki drugi nokijin!6600 nema usb!
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

6600 je odlican mob i naci ce se jeftino od 600 do 1000 kn
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

Ako te zanima moje mišljenje ja bi ti preporučio 6600 pošto vidim da te zanima "napucavanje" mobitela.
Pošto je u nje symibian OS možeš joj nabaciti svakakvih programa i zajebancija, dok u 6230 nemaš tolko mogućnosti.
6230 jest ljepšeg odlika i dimenzija, al sa 6600 imaš više mogućnosti!
Jedina prednost 6230 nad 6600 je da se može spajati preko USB-a i što podržaje mp3 (kod 6600 potreban ti je player za mp3).
Moja preporuka ti je 6600 jer priklično dobar telefon i bolji je od 6230 zasigurno!
Post Reply