Ovak....imam u kući postavljen KPMO - iz tog glavnog ormara mi se grana na jos 3 ormara od kojih je svaki na jednom katu kuće i svaki ima svoju troplonu FID sklopku,
JA bi sada htio u jedan od tih ormara ugraditi jos jednu dodatnu fir sklopku koja ce mi biti za instalaciju van kuce na sjenici, instalacija koja ide van je 1~ fazna, tak da mi mi trebala jednopolna fid sklopa ali ja je nemam imam jednu tropolnu pa mislim tu iskoristiti.
Sada me zanima odakle iz postojeceg ormara da dovucem L fazu na ( L1 L2 L3) i N na dolaz fidovke ? dali Ispred postojece fidovke ili iza ?
i kuda spojiti N odlaz s fidovke ? na N sabirnicu ??
Spajanje dodatne FID sklopke u ormarić
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Spajanje dodatne FID sklopke u ormarić
Spoji upravo tako kako su spojene i te tri...
Sa istog mjesta uzmi ulaze na FID, a izlaze vodi u tu pomoćnu zgradu, tj ne spajaj ništa u tom ormaru..
Sa istog mjesta uzmi ulaze na FID, a izlaze vodi u tu pomoćnu zgradu, tj ne spajaj ništa u tom ormaru..
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Re: Spajanje dodatne FID sklopke u ormarić
Mislim da ti nije potrebna dodatna fidovka za tumalu instalaciju u sjenici.
Uzmi i fazu i nulu poslije te fidovke u ormaru,stavi dodatni osigurac u taj isti ormari ,da zastitis taj kabe koji ide do sjenice i zasticen si.
Jedino ako zelis osjetljiviju fidovku za sjenicu,onda spoji u ormaru i fazu i nulu prije fidovke ,pa poslije te nove fidovke
na jedan osigurac fazu ,a nulu direktno iz te fidovke na kabel koji ide do sjenice i naravno zastitini vodic direktno na sabirnicu gdje su spojeni svi zuto-zeleni.
Uzmi i fazu i nulu poslije te fidovke u ormaru,stavi dodatni osigurac u taj isti ormari ,da zastitis taj kabe koji ide do sjenice i zasticen si.
Jedino ako zelis osjetljiviju fidovku za sjenicu,onda spoji u ormaru i fazu i nulu prije fidovke ,pa poslije te nove fidovke
na jedan osigurac fazu ,a nulu direktno iz te fidovke na kabel koji ide do sjenice i naravno zastitini vodic direktno na sabirnicu gdje su spojeni svi zuto-zeleni.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"