Maleni indukcioni grjiač
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Maleni indukcioni grjiač
Za demonstrativne svrhe samo, cilj je bio da bude što manji
Slike: http://s210.photobucket.com/user/n00blo ... n%20heater
- Attachments
-
- induction heater.rar
- (349.47 KiB) Downloaded 824 times
Re: Maleni indukcioni grjiač
Zanimljivo...
Samo izgleda malo tanki vodovi
Samo izgleda malo tanki vodovi
Kad sam pravio nisam znao što sad znam, da jesam stavio bih vodove od kondezatora do kalema debljim Zato i jest pregorelo ispod...
Al sad sam stavio deblju žicu, i radi savršeno, može da radi dugo vremena, kalaj se ne topi, sve je super Makar za grijač ove veličine
A i iđu kaki je sladak, ne mora ni da radi što se mene tiče
Al sad sam stavio deblju žicu, i radi savršeno, može da radi dugo vremena, kalaj se ne topi, sve je super Makar za grijač ove veličine
A i iđu kaki je sladak, ne mora ni da radi što se mene tiče
Jesi merio struju koju vuce?
Jok, nisam još Sjutra ću, dosta sam se nadiso dima za danas
-
- Napredujem
mozes uplodat shemu kao sliku,jer mi je problem otvarat neke dokumente preko mobitela
šema je kao i milion drugih na netu eo:viktor_medvedovic wrote:mozes uplodat shemu kao sliku,jer mi je problem otvarat neke dokumente preko mobitela
http://i210.photobucket.com/albums/bb20 ... 8136cc.png
-
- Napredujem
hvala
i daj mi reci koliki se materijal može zagrijat s tim malim,znaci koliki promjer sipka?
i daj mi reci koliki se materijal može zagrijat s tim malim,znaci koliki promjer sipka?
Novčić od 1 dinar jedva prolazi, znači jedino ekseri, turpije, matice i ostali tanki objekti na ovoj mojoj
Al ti naravno možeš to veće napraviti. Ne znam ni da li je 5+5 namotaja optimalno, ja sam to onako odoka, nisam ni testiro ni ništa sa drugačijim radnim kalemima Sad naravno, nećeš moći baš puno veće ako misliš moju pločicu da koristiš I plus, ne znam koliko bi ova moja trpila napone iznad 12V.
Al ti naravno možeš to veće napraviti. Ne znam ni da li je 5+5 namotaja optimalno, ja sam to onako odoka, nisam ni testiro ni ništa sa drugačijim radnim kalemima Sad naravno, nećeš moći baš puno veće ako misliš moju pločicu da koristiš I plus, ne znam koliko bi ova moja trpila napone iznad 12V.