Satelitska-problem!

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
whisperer

Satelitska-problem!

Post by whisperer »

Pozdrav svima, izvinjavam se sto otvaram novu temu ali mi treba brz odgovor i pomoc pa se nadam da cu ga s novom temom tako i dobiti.

Nakon dva mjeseca sam se sjetio da ponovo postavim satelitsku. Zapravo antenu nisam nikako dirao samo sam trebao vratiti resiver na mjesto i prikopcati kablove.
Medjutim, kad sam to uradio nastao je problem. Antena je zadnji put bila okrenuta na Astru 19.2 i kad sam upalio stajalo je da nema signala, htio sam okrenuti na Hellas 39E medjutim nista se nije desilo. Pokazujem mi da je antena okrenuta medjutim ona se nije ni pomakla. Stoji da je na Hellasu i naravno nema signala jer antena jos stoji u prvobitnom polozaju.
Kablovi su svi spojeni, zanima me je li problem u resiveru sto ne salje signal ili u anteni? Medjutim struja definitvno dolazi na motor jer obje lampice na motoru blinkaju i uspio sam je pomjerati na one dvije tipke koje se na motoru nalaze.
Ako neko ima neki prijedlog, rjesenje, sugestiju... bio bih jako zahvalan.

Jos jedan pozdrav!
Zez
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Satelitska-problem!

Post by Zez »

Dakle, motor dobija energiju za pokretanje. Međutim, pokreće li on išta ili se samo vrti u prazno?
Lijenost je iz raja izašla.
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

Ako se antena pomjera na tipke,vjerovatno ces morati ponovo isprogramirati prijemnik na sve satelite koje zelis gledati.Posto sistem duze vrijeme nije neupotrebljavan ,moguce je da se ,zbog uticaja elemenata,antena
pomaknula po azimutu,a mozda i po elevaciji.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
abc1234
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by abc1234 »

Ako sam dobro shvatio tebi motor uopće ne reagira?
Post Reply