Automatizacija lampe

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
igor266

Automatizacija lampe

Post by igor266 »

Pozdrav svima,

trebao bih radi posla nešto napravit pa bih volio pitat vas iskusnije. Znači na jednom stroju treba da se upali sijalica (220V/500W) svakih pola sata i da bude upaljena 5s, e sad problem je što se mora postojati mogućnost da se štima šema paljenja(interval paljena, dužina koiko je upaljena....). Po meni najednostavnije rješenje je isprogramirat program (postoji računalo u pogonu) koji bi upravljao nekim relejem koji bi preko nekog porta bio povezan sa relejem koji bi palio, držao upaljenu(5s ili koliko se namjesti) pa gasio tu sijalicu

Pošto ja nisam nikad s tim radio zanima me dali postoji takav relej ja sam našao ovohttp://www.ebay.com/itm/USB-4-Channel-Relay-Bo ... 4165b5b33a

Zamolio bih vas ako imate kakvu sugestiju da napište
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Automatizacija lampe

Post by elektor »

Čemu komplicirati kupi, neki vremenski relej.
Imaju podešavanje vrijeme kada se pale i vrijeme koliko su upaljeni. Sve u jednom kompaktnom kučištu i jednostavna ugradnja na DIN šinu. A ni cijena nije strašna.
igor266

Post by igor266 »

znam, tako sam i mislio na početku, ali problem je što se treba svaki dan štimat, što se treba spremit da funkcioinira u dvije smjene + za svaki dan u tjednu drukčija shema paljenja + što bi s tim radili ljudi koji se nerazumju u to :?
WhiteHead
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by WhiteHead »

A kako će raditi s kompjutorom.. ?
Većina tih relea ima programiranje po danima u tjednu.
A ako baš insistiraš na comp-u onda proguglaj "usb controler"
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Post Reply