Telefonske kartice sa beskonačno impulsa

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
damir26

Telefonske kartice sa beskonačno impulsa

Post by damir26 »

Pozdrav svim forumašima, novi sam na forumu i htio bih napraviti telefonsku karticu sa beskonačno impulsa. Vidio sam davno nekakav emulator telefonske kartice napravljen sa pic mikrokontrolerom ali nisam uspio naći shemu na internetu. Imam nekog iskustva sa AVR mikrokontrolerima pa bih to htio napraviti s njima iako ne znam spada li ova tema u AVR. Ima li tko kakvih iskustava sa tim karticama i jeli to netko radio na forumu da mi može dati nekakve smjernice kako da to napravim. Svi komentari su dobro došli.
LIAM
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Telefonske kartice sa beskonačno impulsa

Post by LIAM »

pozdrav
ja sam nekad davno pravio te kartice i bilo je dosta zajebancije.
imaš na Google sve o tome samo mislim da ti to vise ne šljaka
damir26

Post by damir26 »

Pretražio sam google i nisam našao ništa dovoljno korisno da bih nešto mogao zaključiti. Zanimao bi me protokol komunikacije i način na koji je to napravljeno i zaštićeno. O kojem tipu kartica se radi? Predpostavljam da se u kartici nazali nekakav mikrokontroler i EEPROM pa bi me zanimalo koji je točno i kako radi. Nije mi baš jednostavno nabaviti telefonsku govornicu da mogu poslikati protokol, ali nisam baš siguran da su nešto posebno mudro napraviti na toj kartici. Iskreno se nadam da nije ubačena nikakva enkripcija pa zato i pitam na forumu jer predpostavljam da je to već netko radio... Sve informacije su dobro došle, ja budem svakako odvojio nešto vremena da detaljnije pretražim google.
Cosa
Napredujem
Napredujem

Post by Cosa »

Evo da ne tražiš:
http://www.sendspace.com/file/gofjjq

Ali kao što kolega već napisa, ovo više ne radi (nova tehnologija, protokoli ...).
Post Reply