Adapter RCA u 6-pinski video

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
El Tomo

Adapter RCA u 6-pinski video

Post by El Tomo »

Evo imam jedan problem, pa ako mi itko od iskusnijih elektronicara moze pomoci. Dakle, na Leadtekovoj WinFast 2000XP TV kartici postoji 6-pinski ulaz koji izgleda identicno kao PS/2. U stvari, PS/2 bez problema ide u njega. Taj ulaz je zajednicki za S-video i kompozitni signal, i to tako da 4-pina ulaza sluze za S-video, a preostala 2 pina za kompozitni signal (RCA ilitiga chinch).

E sada, kako ja vise nemam adapter koji ce na jednoj strani imati 6-pinski ulaz a na drugoj S-video i RCA prikljucak, primoran sam to napraviti u kucnoj radinosti. CCD kameru koja ima kompozitni izlaz (RCA) treba spojiti s tom karticom kroz taj 6-pinski prikljucak. Dakle, treba mi adapter RCA -> 6-pin (PS/2)

Na netu sam pronasao shemu koju mozete vidjeti ovdje:
http://forum.winexperts.de/forum_pos...?TID=2874&PN=1
(skrolajte tekst do kraja)

Slicnu takvu sliku sam pronasao i na nekim poljskim stranicama, no na toj slici su pinovi totalno drugacije spojeni. I to je uglavom to. Da li itko ovdje na forumu zna kako treba tocno spojiti pinove, i da li je ova gornja shema u redu?

I jos jedno pitanje - treba li u taj adapter dodavati jos koju komponentu? Naime, tip u chipoteci mi je rekao kako treba dodati jos i jedan kondenzator reda pF, ali da on to nikada nije radio vec samo cuo da treba tako nesto kod ovakvog adaptera. Zna li netko nesto vise o tome, i za sto uopce sluzi takav kondenzator (ja nikako ne mogu shvatiti njegovu svrhu)?

Hvala na odgovorima i pomoci.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Link nije dobar! Kondenzator te velicine se moze staviti skoro svugdje , ali trebalo bi da moze i bez njega.
El Tomo

Post by El Tomo »

Sada bi link trebao raditi:
http://forum.winexperts.de/forum_posts. ... =2874&PN=1

Moje je pitanje - gdje takav kondenzator uopce ide? Serijski na video ulaz? Ili premoscuje video ulaz s uzemljenjem? Na drugim forumima se spominje kapacitet od 500 pF.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Vjerovatno premoscuje video ulaz i uzemljenje. Sluzi da "smiri" voltage peakove , tj malo "procisti" sliku.Probaj naci pinoute i jednog i drugog i samo spoji zice , ne vidim sta je tu komplikovano! Ako ne uspije iz prve , malo eksperimentisi!
Post Reply