Pozdrav svima na forumu, ovo mi je prvi post, nadam se da sam ga uradio ispravno.
Da krenem na problem. Dakle imam starih mobitela i nažalost s njima stare baterije jednostavno riknu i više nemogu upaliti mobitele. Što bi ja htio je kreirati univerzalnu bateriju koju bih samo spojio ili zalemio i na taj način upalio mobitel(uglavnom kao provjeru da li mobitel idalje radi / da li mobitel koji sam kupio uopće radi). Da napomenem o elektronici neznam ništa.
Evo za početak imam par mobitela koji trebaju bateriju od 7.2v Evo slika mobitela(baterije) što sam ga kupio i trebao bih upogoniti njegovu bateriju.
Na slici se vidi da je netko već prćkao po bateriji. Prvo pitanje: Da li je pametno bateriju zalemiti direktno na kontakte(kao što je netko uradio) ili treba zalemiti na kontakte od matične(di je original baterija bila zalemita)?
Drugo pitanje: Ovdje imamo četiri kontakta,skroz desni je plus a skroz ljevi minus? čemu služe ostala dva?
Pitanje treće: Kakvu bateriju bih trebao kupiti za ovaj mobitel, da li bi pasala neka li-ion 7.2v od nekog fotića?
Četvrto: Gdje zalemiti 7.2v bateriju na ovu matičnu od baterije? Vidim samo 3 kontakta.
Pomagajte, zahvaljujem!
Oživljavanje starih baterija za mobitele
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Oživljavanje starih baterija za mobitele
Ne znam da li bi ti ovo uspelo ali ako hoces uzmi bateriju od 9v i stabilizatora 7808 smanji napon na 8v i dodaj jednu diodu 1n4007 i dobices napon od oko 7.4v,i samo povezes sa tim mobilnim,sad ne znam da li bi ti ovo uspelo ali mislim da bi.