Automasko gasenje auto svetla nakon 20s
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Automasko gasenje auto svetla nakon 20s
Interesuje me da li moze nekako da se napravi da kad se gasi auto, svetla da sijaju jos nekih 20s i posle se gase? ja sam napravio preko kondezatorima ali to mi je mnogo ogromno da li moze nesto elektronski nesto malo da bude? da se napravi..
Re: Automasko gasenje auto svetla nakon 20s
Samo kad bi smo znali koje svjetlo?! Jel mislite na velika svjetla za vožnju ili svjetlo u kabini?
Sjećam se kada sam ja polagao vozački ispit, na noćnoj vožnji su pratili da li si prvo ugasio svjetla pa onda motor inače padaš
Sjećam se kada sam ja polagao vozački ispit, na noćnoj vožnji su pratili da li si prvo ugasio svjetla pa onda motor inače padaš
Na velika (kratko svetlo).
Naso sam ovo za kabinu samo nez da li ovo moze da funkcionise za to?
može se to napraviti sa 555 . inače , ova funkcija se zove i " comming home " . povučeš ablend i svetla ti se upale na cca 30sec . uslov je da je ključ izvadjen iz brave .
moze sema? molim vas mnogo mi je potrebno to.
koji auto je u pitanju ?
možeš to uraditi koristeci tajmer sa 555. okidanje treba biti " + " polom . uslov je da se timer može aktivirati JEDINO kada ključ NIJE u bravi .
možeš to uraditi koristeci tajmer sa 555. okidanje treba biti " + " polom . uslov je da se timer može aktivirati JEDINO kada ključ NIJE u bravi .
RENAULT CLIO. Nerazumen se toliko u elektroniku, kako izgleda taj 555?
i kako da ga postavim.
Ovako izgleda
https://www.google.hr/search?q=555&sour ... B220%3B169
i NE može se samo on postaviti. Potreban je odgovarajuči elektronski sklop.
Pogledaj na mom blogu; ima knjiga o shemama sa 555. Možda tamo ima takav sklop....
https://www.google.hr/search?q=555&sour ... B220%3B169
i NE može se samo on postaviti. Potreban je odgovarajuči elektronski sklop.
Pogledaj na mom blogu; ima knjiga o shemama sa 555. Možda tamo ima takav sklop....