![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
parallel rezim spajanja
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
parallel rezim spajanja
Molim pomoc neznam jesam li na pravom forumu ali uglavnom evo pitanja imam u kuci snagas i 4 velike kutije sa po 8 ohma i na snagasu imaju tri nacina rada bridge parallel i stereo ...zanima me sada na koji rezim rada da stavim da bih izvukao najvise snage iz pojacala bridge nacin i stereo su mi jasni ali parallel bas ne pa bih molio malu pomoc ako je moguce unaprijed hvala ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Feko
- Stariji član
Re: parallel rezim spajanja
sve ovisi kakve imaš zvučnike tj. koliko su ohma?
Ako je pojačalo u normalnom stereo modu predviđeno za drajvanje 4 OHMske zvučnike a ti imaš zvučnik od 8 OHMa, onda pojačalo spajaš u bridge mod da bi izvukao najviše iz tog pojačala i tog 8 OHMskog zvučnika.
Ako pak imaš jednog jakog zvučnika od 4 OHMa onda ga spajaš u parallel mod gdje je praktički sve u pojačalu paralelno spojeno i ulaz i izlaz a zvučnik jednim krajem na masi...
Ako je pojačalo u normalnom stereo modu predviđeno za drajvanje 4 OHMske zvučnike a ti imaš zvučnik od 8 OHMa, onda pojačalo spajaš u bridge mod da bi izvukao najviše iz tog pojačala i tog 8 OHMskog zvučnika.
Ako pak imaš jednog jakog zvučnika od 4 OHMa onda ga spajaš u parallel mod gdje je praktički sve u pojačalu paralelno spojeno i ulaz i izlaz a zvučnik jednim krajem na masi...
Re: parallel rezim spajanja
Imam 4 velike kutije sa po 8 ohma i spojeni su paralellno znaci u biti gledano dvije kutije sa po 4 ohma racunam sad kako da izvucem najvise snage jer ako spojim u bridge onda mi je jako mali otpor 2 ohma a neznam dali bi ovo pojacalo smjelo raditi na 2 ohma mozda je zato stavljen prekidac na parallel nisam siguran pa mi taj parallel malo nejasan jer kad spajam paralell samo 1 ulaz a 2 izlaza odnosno kako ja to vidim slican je bridgu samo sto ovako rade i lijevi i desni kanal u biti kao 1 pojacalo a ne 2 odvojena ? hvala na pomici ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)