Dugo me nema sa projektima...rade se drugi poslovi, no evo jednog započetog projekta.
Trenutno je dostupna shema i izgled pločice. Uređaj je sastavljen i testiran na testnoj ploči i radi odlično.
Regulacija struje pražnjenja izvedena je ručno (do 500mA) višeokretajnim trimerom. Može mjeriti punjive i alkalne baterije, prepoznaje ih po naponu.Testiranje traje od 1-5 sati ovisno o kapacitetu baterija i sve se zapisuje na MicroSD karticu iz koje se poslije mogu napraviti tablice-usporedni grafikoni testova baterija raznih proizvođača. Kolega koji radi program još ga testira i dorađuje. Po završetku bit će dostupan na forumu.
Mjerač kapaciteta baterija
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Feko
- Stariji član
Mjerač kapaciteta baterija
- Attachments
-
- Mjerač kapaciteta baterija.zip
- Battery Capacity Tester
- (45.86 KiB) Downloaded 317 times
- Feko
- Stariji član
Re: Mjerač kapaciteta baterija
...evo i trenutni kod....
https://github.com/biuklija/mjerac_kapaciteta_baterija
https://github.com/biuklija/mjerac_kapaciteta_baterija
Ova ti je dobra.....Feko wrote:Dugo me nema sa projektima...
Šta je tek s nama ostalima.
Inače, ne sumnjam u kvalitet finalne izvedbe...pa unaprijed: svaka čast...
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Necu unaprijed nista reci, da ne baksuziram, mozda mu negdje neko slovo na panelu ispadne nakrivo pa da mene poslije tereti za to , Znamo svi kakav je Feko
Pozdrav,
nešto slično sam ja pravio prije više godina. Imalo je prekidač za nastavljanje struje pražnjenja, i prekidač za nastavljanje napona, do kojeg se prazni. Na kraju jedan brojač, koji je brojio vrijeme, koliko je trebalo, da se akumulator konstantnom strujom izprazni do određenog nivoja napona. Rezultat je bio u mAh kapacitete akumulatora.
Janko
nešto slično sam ja pravio prije više godina. Imalo je prekidač za nastavljanje struje pražnjenja, i prekidač za nastavljanje napona, do kojeg se prazni. Na kraju jedan brojač, koji je brojio vrijeme, koliko je trebalo, da se akumulator konstantnom strujom izprazni do određenog nivoja napona. Rezultat je bio u mAh kapacitete akumulatora.
Janko
- Attachments
-
- Slika
- 08052013391.jpg (24.71 KiB) Viewed 2932 times