Agregat za struju
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Agregat za struju
Imam stariji agregat Lombardini(benzin) koji je ispravan, ali imam problema sa kondezatorima tj. neznam koje snage i koliko kondezatora da stavim( mislim da idu 4 kom. od 25 uF) i naravno kako da ih spojim? Motor je marke Sever 2 KW.
Da li se netko sustetao sa ovim agregatima,ili ima shemu?
Da li se netko sustetao sa ovim agregatima,ili ima shemu?
- Attachments
-
- Slika024.jpg (5.86 KiB) Viewed 4288 times
-
- Slika025.jpg (5.74 KiB) Viewed 4288 times
-
- Slika023.jpg (7.66 KiB) Viewed 4288 times
Re: Agregat za struju
Kao što si i sam vidio potrebni su kondenzatori 25uF 450V. Ako ne znaš kako da ih spojiš najbolje da agregat odneseš u neki dobar servis gdje će ga ljudi srediti i nećeš imati problema ...
Servis mi je zadnja opcija, ali ako ovdje ne budem saznao u vezi kondezatora ide u servis. Gledamda sto vise sam napravim.
Još uvijek čekam da mi netko pomogne
prouči ovosico wrote:Još uvijek čekam da mi netko pomogne
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... =12&t=6152
Ako sam dobro shvatio trebaju mi tri kondezatora od 25 uF spojena u trokut tj. kao oni kondezatori prikazani na fotografiji?LP
ili 4 kondezatora od 25 uF- spojiti paralelno?
a što ne zamoliš ljude iz severa da ti pomognu ? napiši da si negdje gdje nema servisa .... možda ce ti odgovoriti - pomoci .
Poslusao sam tvoj savjet, poslao sam upit u Sever..........njihov odgovor cu staviti na ovaj post, mozda ce nekome trebati. Mislim da je i cilj foruma da pomognemo jedni drugome.LP
to se podrazumijeva . tu smo da se ispomažemo medjusobno ...
Jos nisam dobio odgovor iz Severa.......ne znam zasto?
probaj sa tri kondenzatora po shemi koja je dana na linku http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... =12&t=6152 i onda mjeri napon i frekvenciju. Koliko je kondenzatora bilo unutra kad si raskopavo?
Nasao sam tri kondezatora od 25 uF(to su oni na fotografiji), ali po meni mislim da bi trebalo 4 komada od 25 uF za motor od 2 KW.Ono sto sam mislio da ce mi biti najmaji problem, pokazao se kao PROBLEM.