Zanima me dali bi se ovako mogao povezat senzor pokreta
Znam ja kako se klasicno povezuje senzor pokreta ali mi treba da se sijalica pali i na senzor i na salter, ja imam ovakvu ideju al nisam siguran kako ce sezzor reagovat kad pustim struju sa saltera.
senzor pokreta
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: senzor pokreta
u sustini je u senzoru rele koji pali sijalicu(ako skljoca ima i sa trijakom ) tako da kada povezes ovako napon u senzoru ce doci samo do radnog kontakta i necu mu nista skoditi .
Pozdrav
Pozdrav
Ovaj sto je kod mene on kada se aktivira skljocne i upali se sijalica.
Ako sam te dobro razumi ovako ako ga povezem da ce sve to radit bez ikakvih problema?
Ako sam te dobro razumi ovako ako ga povezem da ce sve to radit bez ikakvih problema?
radice 100% ali reci mi pre nego sto povezes da li ima obelezeno gde se prikljucuje fazza ,a gde nula ??
Ja sam njega vec povezo ovako
Ovakva shema stoji na poklopcu on je vec zakacen ovako i radi odlicno. Samo me nervira sto kad ja radim nesto vani pa mi se sijalica ugasi, i onda moram ic mahat ispred nje
Ovakva shema stoji na poklopcu on je vec zakacen ovako i radi odlicno. Samo me nervira sto kad ja radim nesto vani pa mi se sijalica ugasi, i onda moram ic mahat ispred nje
ako je vec tako povezi kao na prvoj semi sto si postavio i radice bez brige
Pozdrav
Pozdrav
pa dobro ja sam i predpostavljo da ce radit samo nisam bio siguran sta ce se desiti kada pustim struju sa prekidaca. Hvala na odgovorima