Pozdrav imam programabilni timer switch (onaj što se stavi u utičnicu 220 V), e sad bih htio da kad se upali da imam postepeno paljenje 30 min.Tako isto i gašenje.Znači postepeno gašenje od 30 min.
Ovo bi imalo svrhu da mi simulura zoru u jutro i sumrak na večer.
Zahvaljujem
programirani timer switch sa dimmerom za svijetlo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: programirani timer switch sa dimmerom za svijetlo
Moraš sagraditi ili kupiti uređaj koji se zove dimmer.
Sumnjam da ima tvorničkih sa "dimovanjem" od trideset minuta, pa vjerovatno u obzir dolazi samo samogradnja.
Sumnjam da ima tvorničkih sa "dimovanjem" od trideset minuta, pa vjerovatno u obzir dolazi samo samogradnja.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
tajmer koji steknes u 220V moze ti biti samo vremenska baza i da daje impuls soft start uredjaju da krene postepeno pa pali svetlo i to se moze napraviti , mada mozes i sve napraviti kao poseban uredjaj zavisi od tebe .
Pozdrav
Pozdrav
nadji nekog ko programira PLC-e (il sta vec) za "pametne kuce" pa vidi dal ima koji dimer za malo para
to sam vidio u jednoj kuci u spavacoj sobi
dva tipkala, jedno noc drugo dan
kad se stisne noc svjetlo se lagano smanjuje, rolete zatvaraju, tv i ozvucenje se gase nakon pola sata, za dan sve se vraca kako je bilo
neznam dal je jos sta bilo u igri al cista je perverzija
to sam vidio u jednoj kuci u spavacoj sobi
dva tipkala, jedno noc drugo dan
kad se stisne noc svjetlo se lagano smanjuje, rolete zatvaraju, tv i ozvucenje se gase nakon pola sata, za dan sve se vraca kako je bilo
neznam dal je jos sta bilo u igri al cista je perverzija
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express