Na poslu imamo povecu kolicinu grafickih displeja koje je moj sef kupio u Austrii dok se cistilo neko skladiste.
Radi se o jako starim grafickim displejim 480x128 pixela,oznaka displeja je LM215XB.Posto ti displeji vec godina stoje na tavanu i skupljaju prasinu a steta ih je bacit da li ima zainteresiranih da im podare zivot pa da se iskoriste za nesto pa makar i za prikaz sata i datuma.Od dokumentacije nisam nasao na internetu nista konkretno osim ovog datasheeta.Imam jos neku dokumentaciju u papirnatom obliku koju smo dobili od nekog lika ali poslije se vise nije javljao za suradnju pa je mogu skenirat i poslat na private.
Ako se netko zeli s njima igrat mogu mu donesti jedan na probu pa da nesto skemijamo s njima.
Graficki display 480 x 128 pixela
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Graficki display 480 x 128 pixela
- Attachments
-
- lm215xb.rar
- (189.82 KiB) Downloaded 390 times
Re: Graficki display 480 x 128 pixela
Ja vec vidim jednog dobrovoljca...
Tebe
Tebe
to je istina,gledam taj displej svaki dan na poslu i zamisljam kako bi lijepo stajao na stabiliziranom ispravljacu da mi prikazuje vrijednosti ali nista od toga .Nema pojma odakle krenuti
Nesto se upisuje negde seriskim putem... Koliko sam skontao...
Treba malo prouciti blok semu, iz nje bi se dalo skontati...
Treba malo prouciti blok semu, iz nje bi se dalo skontati...
Kako postaviti sliku s fotoaparata na forum. stisnem Img kucicu i ubacim sliku javi mi gresku i nece.
Uspio sam pokrenuti ovaj display s hardwerom i softwerom s ovog linka http://www.afficheur.fr*e.fr/pages/lm211b.php
Imam isti ispis na displayu kakav je na internet stranici.
Posto je hardware i software za display 480x64 pixela imam samo osposobljenu gornju polovicu displeja.
Da li mi treba jos jedan kontroler s HD61830 za donju polovicu displaya ili bi samo jedan bio dovoljan?
Posto je lik objavio source code za HD61830 kontroler da li bi se on mogao kako prepraviti u PICBASIPRO?
Uspio sam pokrenuti ovaj display s hardwerom i softwerom s ovog linka http://www.afficheur.fr*e.fr/pages/lm211b.php
Imam isti ispis na displayu kakav je na internet stranici.
Posto je hardware i software za display 480x64 pixela imam samo osposobljenu gornju polovicu displeja.
Da li mi treba jos jedan kontroler s HD61830 za donju polovicu displaya ili bi samo jedan bio dovoljan?
Posto je lik objavio source code za HD61830 kontroler da li bi se on mogao kako prepraviti u PICBASIPRO?