Broj okretaja za brzinu od 25 km/h

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
joza14

Broj okretaja za brzinu od 25 km/h

Post by joza14 »

Pozdrav.
Zanima me koliki je potreban rpm za brzinu od 25 km/h ,ako je veličina kotača 24 i prijenosni omjer 1:1?
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Broj okretaja za brzinu od 25 km/h

Post by elektor »

24 čega mm, cm, m, km?
Predpostavljam da je riječ i colima i biciklu, ali budi malo detaljniji kada postavljaš pitanje. Inače problem nije teško rješiti uz malo računanja i logike.
Prvo ćeš morati pretvoriti te cole u neku metričku jedinici (mm, cm..). Sada kada znaš metričke jedinice kotača (ako ti se ne da računati možeš i metrom izmjeriti) izračunaš njegov opseg...
Kad imaš opseg znaš da će kotač jednim okretom preći put koji je jednak opsegu kotača... I dalje valjda možeš sam zaključiti kako doći do rješenja..
EDIT: eto na brzinu sam došao od rješenja da ti treba 218 o/min, svakako provjeri rezultat, jer sam to računao ovako iz glave na brzinu pa je greška moguća
78L05
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by 78L05 »

elektor wrote:EDIT: eto na brzinu sam došao od rješenja da ti treba 218 o/min, svakako provjeri rezultat, jer sam to računao ovako iz glave na brzinu pa je greška moguća
Je, je.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
puknuti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by puknuti »

Kotači se označavaju mjerom na mjestu gdje sjedaju na felgu , a ne po obodnom promjeru .
Greška je minimalna ali postoji
Post Reply