Zdravo,
prvo sam nasao ovu semu na internet:
pa me ovaj proekt zainteresirao, ali hoceo sam da ova buba koristi bateriju od 9v sam malo izmenio semu:
(Morao sam posle izlazu od ICL LM7805 da stavim VCC oznaku da bi na plocku trebao povrzati VCC sa ICL 74 LS 13)
Sve sam kupio delove ali bubica ne radi, prvo sam stavio jedan stari mikrofon, nasao sam frenkfenciju na radio, ali slusam samo kada udarim u mikrofon a zvuk se ne slusa, onda sam stavio drugi novi mikrofon, nista nije radilo. Mikrofon je ispravan jel na drugu bubu radi.
Ako mislite da ovo se ne isplati praviti ponovo, onda mi preporucite neku dobru stabilnu FM bubu
TTL Micro-spy
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: TTL Micro-spy
Ako neces da motas zavojnicu mozes je nacrtati na plocicu (vidim u tvojoj drugoj temi da ti je pravljenje zavojnice problem).
Pogledaj ovdje http://www.electronickits.com/kit/compl ... /ck217.htm
I ne, ne isplati se praviti taj TTL predajnik. Mozda samo u edukativne svrhe, da se malo poigras sa njim...
Pogledaj ovdje http://www.electronickits.com/kit/compl ... /ck217.htm
I ne, ne isplati se praviti taj TTL predajnik. Mozda samo u edukativne svrhe, da se malo poigras sa njim...
koliko ja vidim na prvoj shemi se upotrebljava kristalni mikrofon...probaj sa nekim piezo elementom
koji se upotrebljavaju kao zujalice u satovima i sl.
ti si vjerovatno koristio electret mikrofon kojemu treba prednapon da bi funkcionirao
kao sto ti je kolega @trax rekao ,ovo je samo za malo se poigrati.....prejednostavno da bi radilo kako treba
koji se upotrebljavaju kao zujalice u satovima i sl.
ti si vjerovatno koristio electret mikrofon kojemu treba prednapon da bi funkcionirao
kao sto ti je kolega @trax rekao ,ovo je samo za malo se poigrati.....prejednostavno da bi radilo kako treba
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Zatvaram proekt, rasturit cu ga i zacuvam delove za neki sledeci proekt