Simetricno napajanje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
- Pocetnik na forumu
Simetricno napajanje
Kako cu napraviti simetricno napajanje +-40V..koje ce napajati tda 7294 pojacalo evo link--http://www.crotehnika.com/100-pojacalo-tda-7294/
Re: Simetricno napajanje
pa fino ,namotaš trafo 2x 30V i izvučeš srednji izvod (masu) i spojiš greatz i kondenzatore , mislim da za takvo pojačalo netreba ništa naprednije od ovoga
-
- Pocetnik na forumu
okk razumio sam sve a koje kondenzatore
Kakva usrana stranica: crotehnika.shit. Ubili s reklamama. Inače evo što pisac kaže:
Moj će raditi na nekih ±45V 200W (sa toroidalnim transformatorima), a u napajanju će biti kondenzatori ukupnog kapaciteta 25 000 uF.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
-
- Pocetnik na forumu
Hvala vam svima bacam se na posao
Obavezno prouči ovu stranicu, na njoj češ naći gotovo sve što je bitno pri izradi pojačala.
http://bas.elitesecurity.org/indexV.html
@Kukinjos nabavi Adblock plus ili neki slični plugin i nećeš imati problema s reklamama
http://bas.elitesecurity.org/indexV.html
@Kukinjos nabavi Adblock plus ili neki slični plugin i nećeš imati problema s reklamama
Ma posao su mi računala, a kako sam stara tvrdoglava mazgetina naučila na IE, ne da mi se palit Mozzilu nego stavim stranice s reklamama na black listu proxy servera... ali ove s crotehnika.com nisam. Vječno pitanje: Zašto jednostavno, kad mogu i komplicirano@Kukinjos nabavi Adblock plus ili neki slični plugin i nećeš imati problema s reklamama
-
- Pocetnik na forumu
A kako cu spojiti kondenzatore i gretz sa transform. (Neznamm ova simetricna napajanja..) I imam grec FB3510 B500/440-35 dali mogu njega staviti ???
Jesi pogledao link što sam stavio? Na stranici imaš gotovo sve što trebaš znati vezano za napajanje.
Što se tiče greca ovaj koji si naveo može izdržati 35A, tako da će biti ok..
Što se tiče greca ovaj koji si naveo može izdržati 35A, tako da će biti ok..
-
- Pocetnik na forumu
Oki skontao sam..masu spajam na + pol prvog kondenzatora i - pol drugog kondenzatora. Na izlazu sa greca ( V+ i v-) V- spajam sa -polom prvog kondenzatora ,a V+ spajam sa + pol drugog kondenzatora..stavio bih dva kondenzatora 8200uf/80V i mislim da bih to bilo uredu
-
- Pocetnik na forumu
Imam jos jedno pitanje ..posto nemam nijedan trafo sa simetricnim izlazom odlucio sam namotati trafoo..e sad sam cuo da ce mi elektroliti u napajanju povisiti napon pa mi sad nije jasno koji trafo trbam staviti (2x20 ;2x25... )elektroliti ce biti navodno po 10000 uf u v- i v+ a ja trebam na kraju da imam +-40V
2 x 28V za cca. 40V. Ako staviš 2 x 30V imat ćeš cca 42,5V na elektrolitima. Dijeliš željeni napon s korjenom iz 2.
-
- Pocetnik na forumu
okk Sve sam napravioo sve radi.. Ehh imam trafo na njemu pise "2x27V 2,5 Ampere" kako cu izracunati koliko je wati ??
Tako što ćeš pomnožiti napon i snagu.
Ako iz svakog namota od 27V možeš izvući 2,5A snaga jednog namota je 67,5VA, dakle oba namota su 135VA i to je ukupna snaga transformatora.
Ako iz svakog namota od 27V možeš izvući 2,5A snaga jednog namota je 67,5VA, dakle oba namota su 135VA i to je ukupna snaga transformatora.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!