DVD player ne čita medij
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
DVD player ne čita medij
Imam 3 DVD playera i niti jedan neće da očita CD ili DVD koji umetnem u njega. Zavrti ga ali ne želi očitati, izbaci samo da nema medija ili da je oštećen. Gdje bi tu kvar mogao biti?
Što reći?
Re: DVD player ne čita medij
Pored ciscenja lasera, ustanovio sam da mi je 90% ovakvih situacija rijesilo blago smirglanje nosaca diska (sam centar, mjesto na kome disk nalijeze,najcesce guma ili nesto sl).
Ideja je da malo zagrubis to podrucje, jer se vremenom izlize i otvrdne, i ne zahvata disk kako treba, vec klizi po njemu, gubeci rpm-ove diska.
Ideja je da malo zagrubis to podrucje, jer se vremenom izlize i otvrdne, i ne zahvata disk kako treba, vec klizi po njemu, gubeci rpm-ove diska.
Zanimljivo... Svakako ću pokušati večeras... A je li normalno da se IC na glavnoj ploči kada se CD/DVD počne učitavati za 3-4 sekunde zadrije toliko da je nemoguće držati prst na njemu?
Što reći?
Kvarovi na DVD u 70% slucajeva kad nije htio ocitat je bio motor koji vrti cd. To je zato sto ne moze da postigne dovoljno veliku brzinu koja je potreba da bi se CD ucito. Probaj naci motora koji je isti dimenija i zamjeniti.
Eh ako ovo ne uspije, a da si prije toga ocistio i laser, onda pokusaj stimat laser. Na laseru ima sa strane mali trimer i malo ga okrenes desno ili ljevo i ubacis cd da probas i sve tako dok sve moguce kombinacije ne ispucas.
Eh ako ovo ne uspije, a da si prije toga ocistio i laser, onda pokusaj stimat laser. Na laseru ima sa strane mali trimer i malo ga okrenes desno ili ljevo i ubacis cd da probas i sve tako dok sve moguce kombinacije ne ispucas.
Netreba ti novi motor ja sam u 99% slučajeva na quadrovim dvd-ima uspio "popravit" dovoljno je samo spijit ga na 12v napajanje... po jedna munuta u svakom smjeru.
Nemoj spajat 12v na pločicu, nego fino odlemi motorič pa onda probaj
Nemoj spajat 12v na pločicu, nego fino odlemi motorič pa onda probaj
JEDINO resenje je zamena. To sa spajanjem na 12v i kad prodje je privremeno i uredjaj se brzo reklamira.
Znači najvjerovatnije do motorića odnosno "vrtnje" cd-a.
Nije se moglo uhvatit vremena pa ću sutra pokušat, valjda će uspjet. A ono moje drugo pitanje u veezi IC-a koji se grije.
Nije se moglo uhvatit vremena pa ću sutra pokušat, valjda će uspjet. A ono moje drugo pitanje u veezi IC-a koji se grije.
Što reći?
Mislim da je to grijanje normalno, al ako se bojiš da če se nešti desit kupi silikonsku termo pastu i naljepi neki hladnjak na njega
Posle nekog vremena rada je sasvim normalno da se zagreje... i namenjeno je da se greje. Ne sme da se usija u startu to je znak da nesto nije u redu sa motorima.
Ma imam termopastu i to mi je palo na pamet, ali me brinulo što se nakon 3-4 sekunde zagrije toliko da ne mogu držati prst na njemu. Pokušat ću danas iz jednog ispravnog izvadit čitač pa ako bude čitao onda ću tražit grešku na pokvarenom.
Što reći?