D/A konvertor problem

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Momak
Pravo uznapredovao :)

D/A konvertor problem

Post by Momak »

Pozdrav, zelim da napravim D/A konvertor i sada me buni posto imam S/PDIF izlaz, a svi D/A konvertori izgledaju ovako: http://www.seekic.com/uploadfile/ic-cir ... 615739.gif Ovaj 8-bitni konvertor ima 8 ulaza i nije mi jasno, da li jos nesto ide izmedju S/PDIF izlaza i ovog konvertora? Molim vas pomoc, drug me je zamolio da mu napravim D/A konvertor, a nisam jos radio sa njima. Hvala!
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
jazz

Re: D/A konvertor problem

Post by jazz »

Momak wrote:Pozdrav, zelim da napravim D/A konvertor i sada me buni posto imam S/PDIF izlaz, a svi D/A konvertori izgledaju ovako: http://www.seekic.com/uploadfile/ic-cir ... 615739.gif Ovaj 8-bitni konvertor ima 8 ulaza i nije mi jasno, da li jos nesto ide izmedju S/PDIF izlaza i ovog konvertora? Molim vas pomoc, drug me je zamolio da mu napravim D/A konvertor, a nisam jos radio sa njima. Hvala!
Ako je radi o klasičnom S/PDIF digitalnom audio signalu, onda je prije samog DAC-a potreban receiver (CS8414, DIR9001...). Stvar se može pojednostavniti ako se digitalni signal pokupi u integralnom I2S/S obliku sa nožica koder chipova unutar uređaja (CXD, SA...) i direktno pošalje na dac TDA1543/TDA1543A, bez potrebe za I2S->S/PDIF->I2S konverzijom.
Momak

Re: D/A konvertor problem

Post by Momak »

Bas sad tako nesto gledam, hvala na odgovoru!
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
Post Reply