Stereo pojacalo sa TDA8560Q

Projekti naših članova foruma koji su još uvijek u fazi izrade.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
tovarisan95

Stereo pojacalo sa TDA8560Q

Post by tovarisan95 »

Pozdrav svima, prvi put sam ovde i ovo je bio moj prvi projekat inace nisam neki strucnjak u elektronici, tek sam krenuo sa se bavim sa ovim i izgleda mi zanimljivo... E evo narucio sam sa kelco-a radi kit za stereo pojacalo 40w (http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?q=rk+8560) ... Posto ima milione zastita u sebi (termicka, od obrnutog polariteta izora, od velikog napona) pa ja pomislih da sam sigoran da pocnem sa njim.
E SADA DA PREDJEM NA STVAR...
Napajanje pojacale moze da budei od 6V do 18V, a na 14,4V trosi 7,5A (tako bar pise). Nabavio sam neki svapski mehanicki transformator 11,5 V i 8,4A i na njega vezao greca koji trpi koliko sam ja uspeo da skontam 35A... i sada je to sve lepo radilo, ali samo radilo.... posto sam imao na ploci samo jedan elektrolitsi kondenzator od 2200 µF resio sam da dodam jos jedan od 3300 µF sa (naponom na krajevima kondenzatora 25V) koji sam vezao paralelno sa grecom i pojacalom.... znaci grec,kondenzator,pojacalo.... Posle toga pojacalo samo cuti, probao sam da ga vezem ponovo bez kondenzatora ono ni da bekne...Jel moze neko jednostavno da mi objasni zasto je to crklo i sta sam uradio sto ne smem, samo napominjem da sam totalni pocetnik u elektronici, i SVE KRITIKE SU DOBRODOSLE!!!
tovarisan95

Re: Stereo pojacalo sa TDA8560Q

Post by tovarisan95 »

pocetnicka greska, los lem, resio sam stvari, izvinite...
Post Reply