LC metar sa PIC16F628A
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
LC metar sa PIC16F628A
Evo napravio sam i ja onaj dobro poznati LC metar, ali sam dodao neke sitnice:
http://www.elektronika.ba/807/lc-metar-sa-pic16f628a/
http://www.elektronika.ba/807/lc-metar-sa-pic16f628a/
Re: LC metar sa PIC16F628A
super...svaka cast....
koliko vidim oba ova nova kola u ovom projektu se mogu naruciti kao samples(maxim i TI), tako da su obje sheme ubacena u praktikum za tehnicara elektronike kao obavezne vjezbe hvala na ideji (bilo bi super napraviti posebnu temu na ovu temu-vjezbe ) i naravno da moja malenkost uvjek spomene vasu malenkost:D ...
koliko vidim oba ova nova kola u ovom projektu se mogu naruciti kao samples(maxim i TI), tako da su obje sheme ubacena u praktikum za tehnicara elektronike kao obavezne vjezbe hvala na ideji (bilo bi super napraviti posebnu temu na ovu temu-vjezbe ) i naravno da moja malenkost uvjek spomene vasu malenkost:D ...
- morski_pas
- Odlično uznapredovao
Odlično sjedni 5
priznaj od čega je kutija profesionalno izgleda ......
priznaj od čega je kutija profesionalno izgleda ......
Kutija je od nicega, ali je namjenjena ovakvim uredjajima...
- Feko
- Stariji član
ee jbg. i Trax je poceo raditi LC metre
zatrebao pa da ga napravim, jel?
zatrebao pa da ga napravim, jel?
Bas tako, zatrebalo i eto.
Trebao je on meni i prije dosta puta pa sam konacno odlucio da ga sklopim.
Trebao je on meni i prije dosta puta pa sam konacno odlucio da ga sklopim.
Super je Trax sve pohvale. Ova baterija me podseca na one iz novijih mp3 plejera Shta se daje kao samples nisam skontao ovo odozgo?
Baterija je iz bluetooth slusalice.
A sto se samples tice, to sam davno semplovao: MAX1811 (Maxim-ic) i TPS61222 (TI.com)
A sto se samples tice, to sam davno semplovao: MAX1811 (Maxim-ic) i TPS61222 (TI.com)
Ja sam samplovao ovaj TPS61222 al iz maxima nisam uspeotrax wrote:Baterija je iz bluetooth slusalice.
Bas me cudi, meni su daleko najbolji ovi iz Maxima i TI-a nevjerovatno kako samo brzo stizu semplovi i ni jedan mi nisu nikad odbili. Stvarno su za svaku pohvalu.
Moguce da ja radim neshto loshe na maximu...
TPS61222 je stigao u Vranju javio mi otac danas
TPS61222 je stigao u Vranju javio mi otac danas
Stigao i MAX 1811 HVALA DRUZE NIHO... Kazi mi trax da li si koristio LCD sa backlight-om ili klasican? Da li moze 1x16 ili mora 2x16? Zahvaljujem
Eh da si rekao ranije imam par tih 16x2 LCD-a zelenih i plavih, sa i bez backlighta, moglo se poslati zajedno
Ma druze Niho da te ne istroshimo toliko kupicemo i ovde ma koliko koshtalo ali LC metar mora da se napravi
dobro vazi
Begaj be od tija Vranjanci... zajebani su za biznis
Stojke nemoj si l`zov koj je pricaja da smo mi zaebani za biznis Ja sam josh gori ja sam Makedonac/Srbinstojke369 wrote:Begaj be od tija Vranjanci... zajebani su za biznis
Kad smo vec offtopic evo ga:
http://vukajlija.com/zabava/posteri/283203-crvenkapa
ht*tp://vuk*ajlija.com/zabava/pos*teri/283203-crvenkapa <--- (Izbrishi * )
Malo se razlikuje od verzije koju sam ja citao nekad davno. Dugo se nisam ovako nasmijao, HVALA!!