TV bez scarta

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
zero-cool123
Napredujem
Napredujem

TV bez scarta

Post by zero-cool123 »

pozz...kako da preradim tv, koji je bez scart kabla? da možem priklučiti neki vanski uređaj?
Struja je jedina žena koju se nesmije dirat!!!!!!!!! :D
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: TV bez scarta

Post by nano »

uzmes jedan RF modulator iz nekog starog videa ili sat. prijemnika starijeg ,koji je imao RF izlaz
vidis koji pinovi su ti za audio i video ulaz ,koje je napajanje i u TV nadjes taj napon ...spojis na napajanje ,spojis masu i mozes spojiti scart konektor na audio i video ulaz ili spojiti chincheve....i RF izlaz spojis na antenski ulaz tv-a
ja sam sve ugradjivao direktno u tv,ali ako ti je to problem ..moze sve biti u posebnoj kutijici ..jedino moras onda
imati neko vanjsko napajanje za modulator...imas za kupiti i gotovih rf modulatora

ili, ako je TV tako napravljen ,prema shemi naci gdje imas video izlaz iz demodulatora..tamo ga presjeci i spojiti scart konektor ili chinc i isto to napraviti za audio...
reci koji je tv u pitanju i ako imas shemu...mozda mogu pomoci,mada vecina tv-a ima u jednom chipu i demodulator i video pojacalo i sinhronizaciju,pa je skoro nemoguce dovesti vanjski video i audio u takav tv
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
zero-cool123
Napredujem
Napredujem

Post by zero-cool123 »

Tv je ORION Color 3630RC...
Struja je jedina žena koju se nesmije dirat!!!!!!!!! :D
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

nemam shemu....stavi modulator
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Najjednostavnije je da kupis RF modulator i to povezes preko njega. Kako to izgleda pogledaj ovaj link

Code: Select all

http://www.ebay.co.uk/itm/RF-Modulator-UHF-Channel-21-69-Scart-CCTV-Aerial-/110730844504?pt=UK_ConEle_SatCableFreeview_RL&hash=item19c8129958
Kod Kineza ti je inace ovo par puta jeftinije i ne isplati se praviti.
Alexa
Post Reply