Violinsko pojacalo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Violinsko pojacalo
Ima par rasprava na ovom forumu na temu pojacala, ali treba mi par savijeta da sagradim jedno. Iako sam veoma zainteresovan za elektroniku oduvijek... ja sam srednja muzicka i zelim da sagradim pojacalo za violinu. Ovo je specificno jer sva pojacala koja sam gledao pojacavaju signaj iz MP3, racunara, mob. telefona..., a svi ti uredjaji imaju "pretpojacalo" u sebi, a ja zelim pojacavati signal pravo iz mikrofona. Evo par primjera sta zelim da sagradim. Prvo sam mislio da uzmem ovo pojacalo od 20 W: http://www.elektronika.rs.ba/data/kit/poj_20W/" onclick="window.open(this.href);return false; , ali sam mislio da ce mi biti preslabo za signal iz mikrofona, pa sam mislio uzeti ovo pretpojacalo: http://www.elektronika.rs.ba/data/kit/stereo_pretp/" onclick="window.open(this.href);return false; , tu imam i kontrolu, a kad vec to uzimam, bilo bi fino umijesto 20 W da stavim 100W: http://www.elektronika.rs.ba/data/kit/poj_100W/" onclick="window.open(this.href);return false; .Hvala vam puno unaprijed, molim vas dajte mi neki savijet, muzicari su takodje dobrodosli hahaha
Re: Violinsko pojacalo
Zašto stereo predpojačalo?
Tebi treba mikrofonsko pretpojačalo (sa pojačanjem ovisnim o tipu mikrofona koji koristiš), koje napajaš baterijama i zakačiš na remen od hlača, a onda kabel do pojačala koje može biti i 20W! ... a može i 100W!
U svakom slučaju, svi koji te budu čuli kako turpijaš sjetiće ti se ženskih čalanova familije... i šire!
Tebi treba mikrofonsko pretpojačalo (sa pojačanjem ovisnim o tipu mikrofona koji koristiš), koje napajaš baterijama i zakačiš na remen od hlača, a onda kabel do pojačala koje može biti i 20W! ... a može i 100W!
U svakom slučaju, svi koji te budu čuli kako turpijaš sjetiće ti se ženskih čalanova familije... i šire!
Jbg, to stereo pretpojacalo je jedino koje u ovoj situaciji mogu da si priustim. To sto si rekao da zakacim za remen od hlaca sam i ja mislio, kao ona minijaturna marshalova gitarska pojacala. Nego, da li znas gdje mogu da nabavim mono pretpojacalo (moze i u kit-u) za mikrofon, i sta mislis, ako stavim pojacalo od 100 W, da li uopste ima svrhe da ga napajam na baterije, mislim, da li ce se baterije brzo trositi?
E pa baš "jbg"!
Samo pretpojačalo ide na baterije! I na remen...
... a pojačalo od 100W mora na 220V, pa trafo, pa ispravljač... klasična priča!
Ma moglo bi i na 6 akumulatora, tri za pozitivnu i tri za negativnu stranu napajanja, samo to je malo nezgrapno... trebala bi ti i kolica da to furaš okolo!
Ne volim kitove... tako da ne znam gdje možeš nabaviti mono mikrofonsko pretpojačalo... to su jednostavni sklopovi za koje je lako naći dijelove i napraviti PCB... -> google!
Samo pretpojačalo ide na baterije! I na remen...
... a pojačalo od 100W mora na 220V, pa trafo, pa ispravljač... klasična priča!
Ma moglo bi i na 6 akumulatora, tri za pozitivnu i tri za negativnu stranu napajanja, samo to je malo nezgrapno... trebala bi ti i kolica da to furaš okolo!
Ne volim kitove... tako da ne znam gdje možeš nabaviti mono mikrofonsko pretpojačalo... to su jednostavni sklopovi za koje je lako naći dijelove i napraviti PCB... -> google!
Ims li kakvu shemu da mi preporucis sto se tice mikrofonskog pretpojacala, mislim nasao sam par na google-u, ali da li si ti pravio neko jednostavno da znas da funkcionise.
Mikrofonsko pojačalo se radi prema karakteristikama i tipu mikrofona!
Kad nabaviš mikrofon, onda ti možda mogu pomoći... prijedlogom. Do tada...
Btw. ja sam na go. - odoh na more! Nema me 3-4 tjedna...
Kad nabaviš mikrofon, onda ti možda mogu pomoći... prijedlogom. Do tada...
Btw. ja sam na go. - odoh na more! Nema me 3-4 tjedna...
- Feko
- Stariji član
Nije valjda da ideš u Rijeku na moreShenda wrote:...Btw. ja sam na go. - odoh na more! Nema me 3-4 tjedna...
u svakom slučaju lijep provod i da vrijeme posluži
Koristim jedan jeftini mikrofon koji sam kupio kod kineza prije par godina, "SHEMA SM-668"
Ali, mozda cak i kupim pickup, ali to trebam jos vidjeti
Ali, mozda cak i kupim pickup, ali to trebam jos vidjeti
Ma nee... iako ima i tamo zgodnih mijesta sa pogledom na... ma znaš na šta mislim!Feko wrote: Nije valjda da ideš u Rijeku na more
Kraj Zadra imam kućicu...