Pozdrav
Imam problem sa daljinskim! Grafit sa donje strane gumenih tastera se sastrugao (ili sam ga ja nehotice ocistio ). Probao sam lijepiti alu foliju, ali vrlo brzo se folija odlijepi i zalijepi za kontakte te imam da mi daljinski npr konstantno stisava ton!
Vidio sam da se na strani moze nabaviti smjesa koja se jednostavno nanese na mjesta gdje je bio grafit, medjutim ne daje mi se novac (i cekanje i sl) za jedan daljinski, pa ima li neko "home made" soluciju za ovu smjesu ili neku drugu soluciju kako da popravim ove kontakte?
Hvala unaprijed
Tasteri daljinskog
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Tasteri daljinskog
Mozda moze da ti pomogne
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=71185#p71185" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=71185#p71185" onclick="window.open(this.href);return false;
Alexa
Hej, ovo mi je pomoglo!
Sad fakat mi nista nije jasno ...
Hvala na linku!
Sad fakat mi nista nije jasno ...
Hvala na linku!
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Šta tu ima ne biti jasno?
Ma predlazu razne solucije. Neko je zadovoljan sa jednom, drugi su zadovoljni sa drugom solucijom. Posto ja pravim za sebe, vjerovatno cu naci stari mobilni i na tastere koji se najvise koriste izrezati i staviti dna tastatura iz mobilnog. Na ostalim cu ostaviti alu foliju.
pozdrav, ne znam da li sam na pravom mjestu da postavim pitanje, naime imam elit tv, u zadnje vrijeme slika je malo razvučena ( nevidim šifre teletexta) znam da ima neka fora na daljinskom da se to napravi ali te šifre znaju samo majstori u tv servisima i takve usluge naplaćuju, interesujeme da li neko od vas zna kako da unormalim sliku. unaprijed hvala.
Jel ti slika jajasta? Ako je slika jajasta onda nemoras nista namjestat u Servis Mode televizora, onda ti je otislo nesto u O-W..
A ako ipak nije onda nadjes servisnu knjigu od tog televizora i tipa.. I tu nadjes kako uci u service mode to ti se sastoji nekad od unosenja brojeva a nekad od unosenja nekoliko fukciskih tipki..
Kada bi reko model i marku, reko bi ti i sifre, i sta da mjenjas da se suzi slika.
A ako ipak nije onda nadjes servisnu knjigu od tog televizora i tipa.. I tu nadjes kako uci u service mode to ti se sastoji nekad od unosenja brojeva a nekad od unosenja nekoliko fukciskih tipki..
Kada bi reko model i marku, reko bi ti i sifre, i sta da mjenjas da se suzi slika.