Ovo mi je drugi post, a da biste znali nesto o meni, i na kom nivou da mi pisete, procitajte ovo:
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... 21&t=11132" onclick="window.open(this.href);return false;
Zatim:
Planiram izgradjnu TC-a, i ovaj put sam nasao, nadam se, odgovarajuci trafo. Izvadio sam flyback iz TV-a, i malko mi je cudan...
1. Na donjoj strani jezgra je primar (jako tanka zicica, namotana otprilike 1-1,5 cm)...
2. Na levoj (ili desnoj, sve zavisi odakle gledate) ima prvi sekundar koji se nalazi u zastotnoj plastici, i ima dve zice koje izlaze iz kutije. Na jednoj je takozvani "crveni kabl" sa kapicom (ovde je plavi kabl umotan u neko crevce)...
3. Na drugoj strani se nalazi drugi sekundar koji je motan "vislje" od prvog sekundara i namotaji su uzi, ali iz njega izlazi 6 izvoda, a na jednom izvodu je ona kapica sa "crvenim kablom"...
Ja bih oradio sledece.
Napravio bih ovaj driver:
Zatim spojio na primar (ono pod brojem 1.) i nadam se, da cu dobiti neku varnicu na prvom primaru (pod broj 2.).
Ukoliko bih dobio, razmotao bih drugi primar (broj 3.) i od te zice namotao sekundar TC-a.
Da li je ovako nesto izvodljivo? Ako jeste, nastavljam sa pitanjima...

Veliki pozdrav...