Danas mi je eksplodirao akumulator na traktoru, puknu je kao b**ba, rascvjetao se totalno.
Zanima me zašto? Koji su mogući razlozi? To se desilo u trenutku kada sam htjeo da ga upalim.
Eksplodirao akumulator
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Eksplodirao akumulator
To i meni jedino pada na pamet, ali nisam imao priliku to videti. mora da je bilo
Kod jačih punjenja i pražnjenja oslobađa se vodonik koji je eksplozivan. Nešto je stvorilo iskru blizu ili unutar akumulatora. Ili neki loš spoj ili neki uredjaj koji varnici. Ako je, kako kazes eksplodirao kod pokusaja startanja traktora trebas znati da se olovne mrezice izvijaju (kulonova sila) pa je lako moguce da je zbog lose izolacije izmedju njih moglo doci do kratkog spoja a samim tim i "detonacije".
Niho, ja mislim da je to.
Hvala na odgovoru.
Još sam ovo zaboravio reći, kada sam otvorio pretinac u kojem se nalazi akumulator, on je pukao po površini i unutra iz kiseline je izbijao dim i kleme su oksidirale, pa sam pomislio da nije možda kiselina od prevelike toplote prokuhala i eksplodirala?!
Hvala na odgovoru.
Još sam ovo zaboravio reći, kada sam otvorio pretinac u kojem se nalazi akumulator, on je pukao po površini i unutra iz kiseline je izbijao dim i kleme su oksidirale, pa sam pomislio da nije možda kiselina od prevelike toplote prokuhala i eksplodirala?!
http://www.youtube.com/watch?v=ZgfwH6zR ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Kratko ali slatko ...
Znam da su akumulatori znali eksplodirati ako kiselina nije razrjeđena vodom pa kada se puni bude boom...
Znam da su akumulatori znali eksplodirati ako kiselina nije razrjeđena vodom pa kada se puni bude boom...