Jedan radio-kasetofon sa CD playerom (SONY) koji posjedujem nece da ''svira'' CD-ove. Ponekad i ''upali'', ali mnogo cesce ''nece-pa nece''! Uvijek signalizira da kao CD nije umetnut u pogon!
Isti problem je i na jednoj muzickoj liniji. Takodje uvijek signalizira da CD kao nije umetnut u pogon!
Ne mrda!
Probao sam sa pazljivim ciscenjem ''oka'', ali nije proradilo. Neki su mi ''majstori'' vec rekli da se ''oko'' mora komplet rastaviti i ocistiti. Ali se i ne isplati, jer su ''oka'' danas jeftinije nego prije.
Gdje da ''procackam'', zna l' ko?
CD player problem (''radi-ne radi'')
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Odlično uznapredovao
pozdrav
najvjerovatnije je da je laser ili prljav ili vec dotrajao ali postoji mogucnost da mu ne ubacujes cd-ove kakve on hoce!
jedan drugar je skoro kupio sonijev cd-radio i ja mu narezem jedan cd svakakve muzike.kad smo ubacili cd nista se ne desava,samo malo okrene cd i nista.mislili smo da nevalja laser ili nesto tako.
a kada je sutradan ubacio original cd sve radi kako treba.
pokusaj i ti to da uradis,znaci da probas sa originalom a ne sa piratima ili narezivanim cd-ovima.
pozdrav
najvjerovatnije je da je laser ili prljav ili vec dotrajao ali postoji mogucnost da mu ne ubacujes cd-ove kakve on hoce!

jedan drugar je skoro kupio sonijev cd-radio i ja mu narezem jedan cd svakakve muzike.kad smo ubacili cd nista se ne desava,samo malo okrene cd i nista.mislili smo da nevalja laser ili nesto tako.
a kada je sutradan ubacio original cd sve radi kako treba.
pokusaj i ti to da uradis,znaci da probas sa originalom a ne sa piratima ili narezivanim cd-ovima.
pozdrav
''Svirao'' je onomad i ''piratske'', kao i ''domace radinosti'' CD-ove, a pogotovo i one ''originalne''.
Bit' ce onda da je ipak ''o'so laser''. Tja, gledam cijenu neki dan jednog DVD-playera, kosta 54,90 KM. Kad se sjetim koliko sam platio ovaj SONY-jev CD-radio-kasetofon...A tek muzicku liniju...!!
Zao mi ih ''baciti''...Hja, mozda sam jos uvijek naviknut na ono ''da se moze popraviti''. Cini mi se da se ove ''novotarije'' ne popravljaju. Kaze mi prijatelj da sad ima garancija za televizore i sl. na po dvije godine. A za dvije godine model zastari, pa se ne isplati ni popravljati! On za par godina promijenio 5-6 televizora. Dok mene vec 19 godina ''sluzi'' jedan TOSHIBA televizor. Koji je samo jedanput ''is'o'' na opravku!
Bit' ce onda da je ipak ''o'so laser''. Tja, gledam cijenu neki dan jednog DVD-playera, kosta 54,90 KM. Kad se sjetim koliko sam platio ovaj SONY-jev CD-radio-kasetofon...A tek muzicku liniju...!!
Zao mi ih ''baciti''...Hja, mozda sam jos uvijek naviknut na ono ''da se moze popraviti''. Cini mi se da se ove ''novotarije'' ne popravljaju. Kaze mi prijatelj da sad ima garancija za televizore i sl. na po dvije godine. A za dvije godine model zastari, pa se ne isplati ni popravljati! On za par godina promijenio 5-6 televizora. Dok mene vec 19 godina ''sluzi'' jedan TOSHIBA televizor. Koji je samo jedanput ''is'o'' na opravku!
pozdrav svima, vidio sam ovu temu n forumu i skuzio da sam ja imao isti problem sa mojom linijom i sredio sam je... naime, kod lasera bi se trebao nalaziti jedan mali potenciometar koji ovako izgleda kao mala vidica sa vecim utorom, u koji ide sarafciger, e pa sda dolazimo do najzanimljvijeg dijela... potenciometar je obicno okrenut u jednu stranu imoze ga se okrenuti ili u lijevom ili u desnom smijeru i na taj se nacin moze podesiti osjetljivost lasera... liniju sam "popravio" pred godinu i pol i jos dan danas radi... ako sam pomogao, drago mi je a ko nisi uspio,... jebi ga