FIREWIRE PCI

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
SHARK

FIREWIRE PCI

Post by SHARK »

Da li je neko presnimavao na komp sa kamere preko Firewire ako jeste kako je presnimavao jel treba neki program ili ...
Lukand
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Lukand »

Ja kad sam kupio Canon kameru s miniDV dobio sam IEEE 1394 fireware koji kao USB vrlo slièno ali s velikim prijenosom podataka mislim oko 400 mb/s, ukljuèi kameru na fireware onda startaj neki program ja korisim adobe premiere jer imam veæ prakse pa onda odeš CAPTURE i pustiš REC ili nešto tako.
Onda ti poæne se prikazivati na kameri zapis s miniDV-a istodobno se sprema u PC.

Pazi, za to ti treba dosta mjesta na hardu jer 15 minuta najbolje kvalitete stoji te oko 4 GB na hardu, nemoj smanjivati jer poslije možeš pretvoriti u mpeg ili divx
SHARK

Post by SHARK »

Lukand wrote:Ja kad sam kupio Canon kameru s miniDV dobio sam IEEE 1394 fireware koji kao USB vrlo slièno ali s velikim prijenosom podataka mislim oko 400 mb/s, ukljuèi kameru na fireware onda startaj neki program ja korisim adobe premiere jer imam veæ prakse pa onda odeš CAPTURE i pustiš REC ili nešto tako.
Onda ti poæne se prikazivati na kameri zapis s miniDV-a istodobno se sprema u PC.

Pazi, za to ti treba dosta mjesta na hardu jer 15 minuta najbolje kvalitete stoji te oko 4 GB na hardu, nemoj smanjivati jer poslije možeš pretvoriti u mpeg ili divx
Hu pa to me dodje bogatstvo GB a preko cega mi je najbolje to s kamere na komp , preko kojeg programa....
Lukand
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Lukand »

Svi programi ti daju istu kvalitetu slike jer oni to samo na neki naèin analogno spremaju na disk dok daljna obrada to mjenja kao u divx.

Ja ti preporuèujem adobe premier, capture video, presto works video....

skoro svi video editori imaju capture, a taj alat capture je jednak kod svih
Post Reply