LM723 ispravljac sa regulacijom

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Jukac

LM723 ispravljac sa regulacijom

Post by Jukac »

Za maturalni rad sam odlučio napraviti ispravljač sa gore navedenim ICom. Napravio sam karticu prema shemi sa ove stranice http://www.electronics-lab.com/projects/power" onclick="window.open(this.href);return false; /004/index.html te sam dodao jedan prekidač 1x2 tako da mogu ukljuciti sklop (na sekundaru trafa) a drugu nožicu sam spojio tako da mi samo jedna crvena ledica spojena na trafo kao neko fiktivno standby stanje.
Problem je što ja na izlazu dobijam konstantni napon, kako nemam neki voltmetar to sam zaključio tako što sam stavio ledicu koja stalno istim intenzitetom svijetli makar ja okretao potenciometar koji bi trebao taj napon regulirat od 3-30V. Jedina razlika u samoj shemi je da sam stavio potenciometar od 1k ohm a ne 10, i elektrolit od 2200uF mi je malo sumnjiv jer je napuhan a nov je, pazio sam da oba elektrolita pravilno polariziram. Unaprijed hvala :)
dino_kc
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: LM723 ispravljac sa regulacijom

Post by dino_kc »

Daj slike sklopa,ovako ti može pomoći samo vidoviti Milan,on često pomaže na ovom forumu :lol:
"cuksi" -> "dino_kc"
Post Reply