pojačalo 200-500W
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
pojačalo 200-500W
Bok svima...imam nešta slobodnog vremena i odlučio sam razbit živce i pare i napravit vama dobro poznato tranzistorsko pojačalo 200-500W....napravit ču ga da bude 200W jer sam kupio 4 tranzistora MJ 15003 , pa ču mu kasnije napravit razdjeljak 2x100W meni jače ni netreba imam za sada sve osim tranzistora MJE 15031 i MJE 15030 , sve je novo...simetrično napajanje sam napravio...sa 2 kondenzatora 10000uF 63V i gretz-om koi trpi do 20A...trafo još viklujem...našo sam od mikrovalke i sad motam sekundar od 60V , pa ču staviti ballast od 300W jer previše struje troši bez ballasta...kutiju sam napravio od nekakvog kao laminata samo ju još trebam ofarbat u crno.nebi ja bio ja da nestavim još nešta , stavit ču još 2 analogna VU metra sa svjetlom..da se i u mraku vidi i ventilator od kompa 80mm sa le-diodama..VU metri i ventilaror če imat poseban trafo od 12V i dosta ampera struje za sebe...evo sada koja slikica ...kutiju mi se neda ič slikat u radionu na hladnoču , ali biti če sve uskoro gotovo pa čete onda gledat
http://tinypic.com/view.php?pic=160ohfa&s=7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tinypic.com/view.php?pic=25jl8as&s=7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tinypic.com/view.php?pic=2qui3qd&s=7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tinypic.com/view.php?pic=160ohfa&s=7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tinypic.com/view.php?pic=25jl8as&s=7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tinypic.com/view.php?pic=2qui3qd&s=7" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: pojačalo 200-500W
Kako mislis od mono pojacala napravit stereo (taj razdeljak na 2x100 o kojem pricas)?
To je nemoguce
Stavi deblje zice za napajanje
To je nemoguce
Stavi deblje zice za napajanje
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
to je nešta poput skretnice , pa i mono pojačala imaju više izlaza nema to veze...a za napajanje ma biče deblje
meni je ovo pravo moćno wow
pa i mono pojačala imaju više izlaza nema to veze
hahaha vidječete vi svi kad sutra bude gotovo
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ahahahahaha to i ja sam sebi govorim vec 3 godine
No dobro, ja sam poseban....
Veselim se objavi projekta
No dobro, ja sam poseban....
Veselim se objavi projekta
Korg X5D <3
ma i ja sutra sutra pa nikad jbg...mogu ja stavit sliku da se vidi ploča ali još mirna struja i ta sranja , a biče ugledo sa mse na tebe ak si ti mogo 3 godine mogu i ja par tjedana
ajde ako ti nije tesko stavi samo shemu, al na njoj nacrtaj kako mislis napravit 2x100 tj. taj razdeljak
mnogi to zele vidjet
mnogi to zele vidjet
evo vam bar slika glavne ploče http://tinypic.com/view.php?pic=3167y9h&s=7" onclick="window.open(this.href);return false;
@kizbaja...čuj to mi je nešta frend obečao napravit stvarno ni ja neznam kako ako išta bude staviču sliku al nevjerujem ja baš u to
@kizbaja...čuj to mi je nešta frend obečao napravit stvarno ni ja neznam kako ako išta bude staviču sliku al nevjerujem ja baš u to
kad vec nisi stavio tranzistore na plocicu mogo si bar deblje zice stavit
ako ti trebaju dva kanala pocni pravit jos jedno takvo pojacalo jer s ovim mozes dobit 2x100 samo ako 2 omske zvucnike vezes redno ili 8 omske paralelno ( ako je pojacalo za 4 oma, neznam nisam zapamtio shemu)
ako ti trebaju dva kanala pocni pravit jos jedno takvo pojacalo jer s ovim mozes dobit 2x100 samo ako 2 omske zvucnike vezes redno ili 8 omske paralelno ( ako je pojacalo za 4 oma, neznam nisam zapamtio shemu)
imam 2 zvučnika od svaki je 4 ohma i 125W ajd...e sad kak ospojit nezz naču nešta
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ne mislis da su ti malo pretanke te zicice koje povezuju izlaze ?
Stavi neke malo deblje kad vec moras tako radit i skrati ih maksimalno
EDIT:
Vidim preteko me kizbaja
Stavi neke malo deblje kad vec moras tako radit i skrati ih maksimalno
EDIT:
Vidim preteko me kizbaja
Korg X5D <3
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Napravio si jednu kardinalnu gresku......
Vbe multipler (T6 odnosno BD139) sluzi za korigiranje mirne struje pojacala ovisno o trenutnoj temperaturi izlaznih tranzistora tj. hladnjaka.....
Tamo gdje ti trenutno stoji ti je isto ko da ga i nemas....
Znaci ili slozi pojacalo kako je zamisljeno ili skidaj taj BD, montiraj ga na hladnjak i povezi kao i te druge tranzistore....
Vbe multipler (T6 odnosno BD139) sluzi za korigiranje mirne struje pojacala ovisno o trenutnoj temperaturi izlaznih tranzistora tj. hladnjaka.....
Tamo gdje ti trenutno stoji ti je isto ko da ga i nemas....
Znaci ili slozi pojacalo kako je zamisljeno ili skidaj taj BD, montiraj ga na hladnjak i povezi kao i te druge tranzistore....
Korg X5D <3
pa ja sam gledo druge projekte i niko nije stavljo hladnjak na BD 140...a i ako ode imam ih 10 komada novih
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
To je razlog zato sto su ga ili drukcije montirali tako da se nevidi ili su svi tukci.....
I neznam jel si krivo shvatio ali si krivo napisao.....
Ne ide hladnjak na BD nego BD ide na hladnjak (a to je velika razlika )
Kao sto sam reko, BD mora bit na hladnjaku blizu izlaza ne zato sto se grije nego zato sto sluzi za automatsko korigiranje mirne struje prema temperaturi..
Ajde ljepo otvori onaj dokument gdje je popis djelova za ovo pojacalo i pogledaj onu desnu sliku pojacala....
Kako stoji T6 ?
Ja sam ti samo ukazao na propust koji bi trebalo ispraviti i reko sam ti svrhu tog T6 a ti sad dalje radi sta oces....
Briga mene....
I neznam jel si krivo shvatio ali si krivo napisao.....
Ne ide hladnjak na BD nego BD ide na hladnjak (a to je velika razlika )
Kao sto sam reko, BD mora bit na hladnjaku blizu izlaza ne zato sto se grije nego zato sto sluzi za automatsko korigiranje mirne struje prema temperaturi..
Ajde ljepo otvori onaj dokument gdje je popis djelova za ovo pojacalo i pogledaj onu desnu sliku pojacala....
Kako stoji T6 ?
Ja sam ti samo ukazao na propust koji bi trebalo ispraviti i reko sam ti svrhu tog T6 a ti sad dalje radi sta oces....
Briga mene....
Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
gle, ja ću ti to slikovito opisati:
Izlazni tranzistori su ti trkači konji (4 komada), a BD tranzistor koji je Vbe multipler je kočijaš. Daklem, dok kočijaš drži uzde u rukama, trkači konji idu kako on upravlja s njima (a to može samo dok je u kočiji). Ako on kojim slučajem "izleti" iz kočije...pobjegoše konji i nikad ih više nitko nenađe....
Izlazni tranzistori su ti trkači konji (4 komada), a BD tranzistor koji je Vbe multipler je kočijaš. Daklem, dok kočijaš drži uzde u rukama, trkači konji idu kako on upravlja s njima (a to može samo dok je u kočiji). Ako on kojim slučajem "izleti" iz kočije...pobjegoše konji i nikad ih više nitko nenađe....
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
hahahahah a svejedno me prči!! neče da radi a sve sa mstavio kako treba..a negdje greška je a naču je kad-tad
Da vidimo novu sliku sa zajedničkim hladnjakom...
gledaj ranije postove , vidiš da sam stavio link od slike