sema sa sajta: tv predajnik preko 1Km

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ovo je originalan dokument bez prepravke koji sam dobio od Elvisa koji kaze da mu sve radi i da ima bas dobar domet :lol:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... ITTERS.rar
virtualx
Pravo sam se raspisao :)

Post by virtualx »

pa i ja imam to.
poslao mi,ali eto nece da radi.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Pitao sam ponovo i dobio odgovor :wink:

Pozdrav druze !

Ja trenutno nisam u bosni pa nemogu da ti posaljem sliku predajnika , ali jedini problem koji mozezs imati je uhf modulator , tj ako uhf modulator nije dovoljno jak nece moci da pobudi tranzistor na ulazu bfr ili bfy pravi uhf i najbolji je u starim vidoigrama neznam dali ste imali dodira sa takvim igrama (SEGA MEGADRIVE 16bit) ja mislim da se tako zovu ili TERMINATOR njihovi RF tj UHF modulatori su imali izlaz preko 100mW sto je sasvim dovoljno za pobudu ulaznog dijela predajnika . Ako to nemozete naci potrazite na internetu shemu od uhf ili vhf predajnika ja sam to nalazio ali neznam tacno na kojim sajtu.
Sretno u radu Uskoro cu ja da izbacim svoju web stranicu gdje cete imati sve sheme vezane za VF oblast

Pa videcu da probam da li hoce sa nekim modulatorom :lol:
virtualx

Post by virtualx »

e i meni je isto to odgovorio.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

A pa moram ja u radionici ubaciti i cekic pored svih alatki minimalno da tezi 5kg. cin nece da proradi cekic ce da radi i gotovo :D Ovo je da popiz*** skinuo sam od video igrica modulator vise je on imao domet nego predajnik
virtualx

Post by virtualx »

e slazes se potpuno.
pogotovo sto se tice radio tehnike.
cim nece da proradi ,uzmi cekic u udri.
e kad neces radis kako treba ,neces raditi nikako
krhhhh...
:lol:
imam ja malj napravljen od panja,ako treba da posaljem postom.
:D
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Sve je to super, ali za radio tehniku treba dosta strpljenja, vjerujte mi :? :P
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Nista napravicu drugu plocicu pa od pocetka dok se ja namolim da uradim elvis ce da napravi web stranicu :lol: pa ce da postavi slike pa da vidim o cemu je rec. :D
@trax si pravio ovaj frekvenciometar sto je pravio i drug stari.Ako si napravio kako se meri njime (vezuje se za antenu,stavlja se pored predajnika................)stra me da neizgorim ovaj SAB.Trebao je drug stari da mi odgovori ali njega nema neznam sta je sa njim sto je nestao :?: :?: :?:
virtualx

Post by virtualx »

e i ja cekam dok elvis napravi taj sajt pa da vidim.

ona plocica nije bas ok uredjena ,ima par gresaka na njoj.
a kako znate i najmanja pogreska u gradnji moze izazvati jos gore pogreske ili da sklop neradi.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Vido sam greske i ja :lol: ali se nadam da sam ih sve korigovao :lol: :shock: :D
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

stojke369 wrote:...@trax si pravio ovaj frekvenciometar sto je pravio i drug stari.Ako si napravio kako se meri njime (vezuje se za antenu,stavlja se pored predajnika................)stra me da neizgorim ovaj SAB.Trebao je drug stari da mi odgovori ali njega nema neznam sta je sa njim sto je nestao :?: :?: :?:
Nemam pojma gdje je on. Danas sam napravio PCB i polemio dijelova sto sam imao, sad valja trazit kondenzatorcice ove. Nemam 7seg displeja, nema ih kupit NIGDJE, pa cu se nacekat zbog tog.

Sa onim mozes mjeriti tako sto ga problizis anteni predajnika, i trebao bi raditi. Valjda ovaj SAB ima osjetljiv ulaz.
Lukand
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Lukand »

trax wrote:
stojke369 wrote:...@trax si pravio ovaj frekvenciometar sto je pravio i drug stari.Ako si napravio kako se meri njime (vezuje se za antenu,stavlja se pored predajnika................)stra me da neizgorim ovaj SAB.Trebao je drug stari da mi odgovori ali njega nema neznam sta je sa njim sto je nestao :?: :?: :?:
Nemam pojma gdje je on. Danas sam napravio PCB i polemio dijelova sto sam imao, sad valja trazit kondenzatorcice ove. Nemam 7seg displeja, nema ih kupit NIGDJE, pa cu se nacekat zbog tog.

Sa onim mozes mjeriti tako sto ga problizis anteni predajnika, i trebao bi raditi. Valjda ovaj SAB ima osjetljiv ulaz.

E DAJ POMOZI sve sam napravio ali neznam vrijednost zadnjeg konda koji je skoro pred srebrnu zavojnicu i točne dimenzije svih triju zavojnica i to bi bilo sve
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Pogresno si shvatio, ja sam napravio brojac frekvencije, o tome smo gore pricali. Ovaj TV predajnik jos nisam ni pokusao praviti...
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ali ja jesam :D Kao i Virtualx ali nece da radi u svakom slucaju dobices informaciju :wink: Zadnji kond je 30pf promenjivi pa njime ustelujes najbolju izlaznu snagu pomocu meraca polja :idea: E za zavojnice imas opisano u semi ali da li su tacne nemogu da potvrdim mada trebalo bi :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Pogresno si shvatio, ja sam napravio brojac frekvencije, o tome smo gore pricali. Ovaj TV predajnik jos nisam ni pokusao praviti...
Trax nisi uopste fer :cry: :o Napravi i ti ovaj predajnik pa da i tebi ne proradi pa da se svi koliektivno nerviramo :D :D :D Bas nisi drustven :wink: :D :D :D :D :D :D ZEZ :wink:
virtualx

Post by virtualx »

evo zapocela se tema o tv odasiljacu i na elitesecurity forumu
pominje se i ovaj odasiljac sto smo mi pokusali praviti.
rekao je cojk napraviti novi pcb za tu semu,pa da probamo onda.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Tesko...
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

@virtualx ajde javi sta se desava na elitsecuriti ili mi kazi tacno mesto teme registrovan sam tamo
virtualx

Post by virtualx »

e nesto mi nece sad da otvori elitesucurity
nesto su zasrali sigurno.
imas forum za elektroniku tamo i tamo je ta tema tv predajnik
stavicu link cim im proradi sajt.
rekao je covjek da ce veceras staviti pcb izgled,ali eto nece mi sad na njihov sajt.
larga
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by larga »

ma gekno im je link ha ha a vi se bas uzvrpoljli da vidite nemogu da prestanem da se smejem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
Post Reply