sema sa sajta: tv predajnik preko 1Km
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Pitao sam ponovo i dobio odgovor
Pozdrav druze !
Ja trenutno nisam u bosni pa nemogu da ti posaljem sliku predajnika , ali jedini problem koji mozezs imati je uhf modulator , tj ako uhf modulator nije dovoljno jak nece moci da pobudi tranzistor na ulazu bfr ili bfy pravi uhf i najbolji je u starim vidoigrama neznam dali ste imali dodira sa takvim igrama (SEGA MEGADRIVE 16bit) ja mislim da se tako zovu ili TERMINATOR njihovi RF tj UHF modulatori su imali izlaz preko 100mW sto je sasvim dovoljno za pobudu ulaznog dijela predajnika . Ako to nemozete naci potrazite na internetu shemu od uhf ili vhf predajnika ja sam to nalazio ali neznam tacno na kojim sajtu.
Sretno u radu Uskoro cu ja da izbacim svoju web stranicu gdje cete imati sve sheme vezane za VF oblast
Pa videcu da probam da li hoce sa nekim modulatorom
Pozdrav druze !
Ja trenutno nisam u bosni pa nemogu da ti posaljem sliku predajnika , ali jedini problem koji mozezs imati je uhf modulator , tj ako uhf modulator nije dovoljno jak nece moci da pobudi tranzistor na ulazu bfr ili bfy pravi uhf i najbolji je u starim vidoigrama neznam dali ste imali dodira sa takvim igrama (SEGA MEGADRIVE 16bit) ja mislim da se tako zovu ili TERMINATOR njihovi RF tj UHF modulatori su imali izlaz preko 100mW sto je sasvim dovoljno za pobudu ulaznog dijela predajnika . Ako to nemozete naci potrazite na internetu shemu od uhf ili vhf predajnika ja sam to nalazio ali neznam tacno na kojim sajtu.
Sretno u radu Uskoro cu ja da izbacim svoju web stranicu gdje cete imati sve sheme vezane za VF oblast
Pa videcu da probam da li hoce sa nekim modulatorom
Nista napravicu drugu plocicu pa od pocetka dok se ja namolim da uradim elvis ce da napravi web stranicu pa ce da postavi slike pa da vidim o cemu je rec.
@trax si pravio ovaj frekvenciometar sto je pravio i drug stari.Ako si napravio kako se meri njime (vezuje se za antenu,stavlja se pored predajnika................)stra me da neizgorim ovaj SAB.Trebao je drug stari da mi odgovori ali njega nema neznam sta je sa njim sto je nestao
@trax si pravio ovaj frekvenciometar sto je pravio i drug stari.Ako si napravio kako se meri njime (vezuje se za antenu,stavlja se pored predajnika................)stra me da neizgorim ovaj SAB.Trebao je drug stari da mi odgovori ali njega nema neznam sta je sa njim sto je nestao
Nemam pojma gdje je on. Danas sam napravio PCB i polemio dijelova sto sam imao, sad valja trazit kondenzatorcice ove. Nemam 7seg displeja, nema ih kupit NIGDJE, pa cu se nacekat zbog tog.stojke369 wrote:...@trax si pravio ovaj frekvenciometar sto je pravio i drug stari.Ako si napravio kako se meri njime (vezuje se za antenu,stavlja se pored predajnika................)stra me da neizgorim ovaj SAB.Trebao je drug stari da mi odgovori ali njega nema neznam sta je sa njim sto je nestao
Sa onim mozes mjeriti tako sto ga problizis anteni predajnika, i trebao bi raditi. Valjda ovaj SAB ima osjetljiv ulaz.
trax wrote:Nemam pojma gdje je on. Danas sam napravio PCB i polemio dijelova sto sam imao, sad valja trazit kondenzatorcice ove. Nemam 7seg displeja, nema ih kupit NIGDJE, pa cu se nacekat zbog tog.stojke369 wrote:...@trax si pravio ovaj frekvenciometar sto je pravio i drug stari.Ako si napravio kako se meri njime (vezuje se za antenu,stavlja se pored predajnika................)stra me da neizgorim ovaj SAB.Trebao je drug stari da mi odgovori ali njega nema neznam sta je sa njim sto je nestao
Sa onim mozes mjeriti tako sto ga problizis anteni predajnika, i trebao bi raditi. Valjda ovaj SAB ima osjetljiv ulaz.
E DAJ POMOZI sve sam napravio ali neznam vrijednost zadnjeg konda koji je skoro pred srebrnu zavojnicu i točne dimenzije svih triju zavojnica i to bi bilo sve