pic na mreži...

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Ja sam prosle godine uzeo easyAVR4 i kad sam je dobio bila je polovna. Neko je lemio zice na one PIN headere na koje se nabode LCD. Takodje je bila puna olovnih kuglica, ko da su je koristili za podlogu prilikom lemljenja. Katastrofa... inace, ploca radi...
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

i moja proradila posle 3 dana njakanja. upravo sad. a problem je sto usb ne moze da da dovoljno struje za nju :?
koji su djavo i stavljali napajanje preko usb
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Trebali su duplo kablo, sa oba da kupi struju. Nadji takvo kablo, ono se koristi za USB hard diskove... Kod mene radi na samo jednom USB portu, koji moze dati najvise jestru :P
konya
Penjem se :)

Post by konya »

Pozdrav,

Napraio sam klon od Ethernet panela, koji se moze kupiti na mikroe.com (sa ENC cipom). I imam problem sa prilagodavanjem razine signala na sabirnici, sa 74HCT245N bufferom. Naime, kad ENC cip pokusava stvoriti prekidni impuls, signal na INT nozici pada sa 3.3V na 0, ali na izlazu buffera nema signala (samo nekoliko 100 mV). Kad izvadim ENC i direktno spojim 3.3V na odgovarajuci pin, buffer radi. Probao sam mjenjati i buffer i ENC al nema promjene. Ostali pinovi vjerojatno rade, jel komunikacija radi.

Imali tko nekakvu ideju, u cemu bi mogao biti greska?
ShOkRe
Pravo uznapredovao :)

Post by ShOkRe »

pullup? :idea:
konya

Post by konya »

Probao sam, nista ne pomaze.
r2d2

Post by r2d2 »

evo mozda ce nekome pomoci ovdje ima par tema vezanih za ethernet i pic na zalost u mikrobasicu al eto...

Code: Select all

http://www.mikroe.com/forum/viewforum.php?f=10&topicdays=0&start=0
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
ShOkRe

Post by ShOkRe »

evo pogledao sam na brzinu, cini se obecavajuce... ? kad smognem neke minute cu probati radi li i kako.. :-(
ShOkRe

Post by ShOkRe »

Image
ovo me bas podsjeca na moju pločicu...:-)
iako sam to sklepao jos davno i napola odusto jer se cinilo preslabo i prekomplicirano, ipak ekipa i dalje brije po tome....
svako tolko se zapitam kako podjeliti zadatke pa da to zaživi....
jedan radi web drugi sredi šemu treči malo skocka c_stack, četvrti ubaci podršku za SD_preko fat-a... islo bi to....
Image
Image
Image

ovo nisam jos sve bio ni polemio....

ali radilo je, eno ga ispod stola dva put sam stao na njega :-)
sta cu snjim digo stack, malo prilagodio, i radi i sta sad...
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

jel mozes da okacis sve sto je potrebno za taj projekat. semu, plocicu, stack...
znaci da mogu i ja to da sklepam i da mogu da sa toga dignem stranicu kad povezem na lan
ShOkRe

Post by ShOkRe »

astonebimoglo....
ali kako su neke stvari liccencirane (tipa mcc18 (c compiler itd)) onda cu ti makar nekako na mail ili ftp...
drugi problem mi je sto sam stalno u jurnjavi pša ne stignem... moraces me malo gnjavit :-), dio mi je na laptopu (neznam ni kojem) a dio na pcima, i opet neznam kojima, ali cu probati naci i poslati...

za pocetak instaliraj mplab, probaj naci mcc18 i instalirati, zatim ako nemas icd2 smisli ga (pod ovim se podrazumjeva da napravis klona)
i onda si na pravom putu....
eagle fileove mislim da sam negdje i ostavio(shareao) a izmjene u stacku cu ti lako poslati...

pitaj sto jos ti nije jasno....

i nadji nam ekipu koja je luda u c-u pa da nam sredi SD-driver za storage, jer na eprom stane malo, a ja sam koristio slobodni dio flasha za html što je ok ako ne mislis mjenjati html u runtime-u.....
nemoram ti pricati da ako imamo sd, imamo i ftp,telnet... i masu drugih fora...
evox

Post by evox »

ShOkRe da li mislis na sd kartu ako mislis na to ja sam radio sa njom i pic18-om tako da ti mogu prebacit taj kod ako je samo to upitanju u C-u je uradjen u CSS kompajleru :?:
ShOkRe

Post by ShOkRe »

pa jest u C-u samo u microchip C 18...
u biti radi se o originalnom TCP/IP stacku sitno promjenjeni parametri da radi na mojoj pločici....
stack je pisan dualno za mcc18 i za hitech picc 18 ali ovaj mi kompajler nekako nije radio, pa koristim mikrochipov....

pa hajde evox, digni sa mikrochipa tcp/ip stack i pogledaj ga , pa vidi dali je jednostavno uklepati sd support...
kad sam ja koji bas i ne kuzi c gledao u kood, cinilo mi se da ili iskoristiti postojeci spi eeprom handler, ili umetnuti novi (sobzirm da ima od mikrochipa kaop open source nekakav sample sd to usb mass storage, ali eto toliko duboko nisam sposoban uči u c....
mene je interesiralo da se html, i razne druge gluposti mogu usitati na SD/MMC s obzirom da je to danas bagatela, radilo se u fat-u ili raw-u nebitno, sam stack ionako ima ftp server, kao i http upload za stranice ili sadrzaje, bitno samo da se nekako nakalemi ta kartica na stack....
mislim da u stacku i postoji djelomicni pocetak implementacije sd/mmc-a ali prateči dalje po kodu izgubio sam trag šta je pjesnik onolikim ogromnim stackom htio reči :-)

ja sam na razini editiranja c-a, a sto se tice PBP-a tu bih napravio skoro bilo što, ali portani stack u pbp-u izgleda smješno i neradi.. (to je odradio nekakav ETDP (guglaj ako te volja)fred eady)
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: pic na mreži...

Post by pedja089 »

Sta bi sa ovim?
ShOkRe

Post by ShOkRe »

ceka bolje dane....

ne stizem, al bas prije par dana sam ga izvadio iz naftalina, malo buljio i odlaožio, pretreso sam i novi tcp ip stack, koji je sad napravljen za početnike (skoro) imas wizarde s kojima mozes prilagoditi stack svom hw-u i zeljama, ali i dalje nedovoljno za ono što bih ja htio, p a čekam dobrovoljce za tim building....
ShOkRe

Post by ShOkRe »

mozda nije pic na mreži, al ga jede za doručak

jao, koja platforma.......

zove se

tehnologija http://www.xmos.com/technology" onclick="window.open(this.href);return false;
XMOS
cijena https://www.xmos.com/store" onclick="window.open(this.href);return false;

4core na 2x gigabyte mreži ?
bokte kakav pic :-)
ShOkRe

Post by ShOkRe »

evo i ovo mi je relativno dostupno za nabaviti
http://www.marvell.com/products/wireless/8686.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
t.j u nekakvom modulu sa svime (kristal antena sve na modulu ukupno 1.5*1.5 centa veliko)
al nisam skuzio kako radi ?! valjda ima interni linux na feroceon marvellovom core-u (žasu)
ima li ko kakvu ideju kako to pokrenuti ? dal ima smisla kupiti ?
meni je u biti potrebno da u zoni wirelese prikuplja podatke s nekih sondi i šalje na neki server
al nisam uopče još skuzio đe se konji upregnu
Post Reply