Ako sam te dobro shvatio trax, ti u real time-u dekodiras dok ti pristizu bitovi ?...
ako je tako moj pbp mora jos palente jesti dok to postignem.. na koliko ti ide rx? 9600.. (mozd bi na 1200 islo sa usart interaptom)
zato ja koristim 452 ima rama, sve povucem u string pa se onda s njim igram.. to mi je ok jer naknadno koristim isti string vise puta, a 452 ici nije bed adresirati 160 bajtova za string (pa jos i eeprom dici u ram), i jos se kasnije razbacivati.... krenuo sam ja u ovo sa 877 pa sam zaplivao.. imam puno specifičnih poruka koje se generiraju i salju, (nikako da razradim jedan subasm za komprimiranje texta.. imam vec segmente gotove samo nikako da ih ubacim)...
u biti full lose stojim sa vremenom za rad na ovim stvarcicama, pa zato hvataam precice.... znas kako je posao,bolovanja(evo bas lezim sa 39' zato sam se i raspisao), beba, zena, fuš itd...
cini mi se ovaj tvoj link nesto ednostavniji nego ovaj...
http://www.embedtronics.com/nokia/fbus.html
bit ce da je taj njokijin protokol malo zaguljeniji iako se svodi na slicno....
the poin is, napraviti univerzalnu krntiju na koju mozes povezati bilo koji telefon (ili bar neku kolicinu sa popisa) setirati u meniu (ako nema autosense) i (evo opet mene) stancati i prodavati takve uredjaje....
meni je trenutno (sad prije ljeta) aktuelno napraviti jednostavni sms alarm, znam da ih ima 100 na trzistu, znam da si i ti to napravio, ali ja sam napravio isti uredjaj sa telitom, i normalno u ovoj je prici cijena bila bitn pa stvar nije "prohodala", naime moj (frend) diler koji je na trzistu jak sa raznm stvarima, postavio je uvjet da se ovaj uredjaj napravi na one jeftine telefone iz simpa pageta i tomata, a kako oni stalno saraju s tim telefonima, implementacija svih tih silnih protokola je misionn imposible...
bio je i uvjet setup na 4 jezika i (najvjerovatnije atest a o tome se nisam ni raspitao)
tako da sam tu utrku bio napustio jos prije 2 god. ali ona je pred svako ljeto aktuelna, (tip prodaje satore i kampersku opremu pa me htio ugurati turistima na moru za sigurnost kam kucica, njima stalno provaljuju... nemojte mi sad upast na trziste...

)
decki hvala vam, stvarno ste poduzetni glede edukacije pučanstva