MladaNada wrote:Chester , rekao sam ti da prvo napravis nesto jednostavnije
Izlaganje obicnoj svjetlosti nema nikakve veze sa IR svjetlosti. Probaj sa daljinskim!
Znam da si mi rekao ali kad sam dobio elemente nisam mogao odolit ! Ali problem je što sam sve sastavio i motori rade sklopka radi, ali motori se ne okreću u skladu s primljenom svjetlošću !
MladaNada wrote:
Izlaganje obicnoj svjetlosti nema nikakve veze sa IR svjetlosti. Probaj sa daljinskim!
A kako su oni naveli tamo da reagira na svjetlost, onda su oni zeznuli stvar !
Posto su to IR primopredajnici , treba da reaguje na odbijenu IR svjetlost! Nisam ni ocekivao da ne pokusas
I ja sam malo pogrijesio kad sam rekao da nema "nikakve veze" sa obicnom svjetloscu.
Problem je što ovi IR emiteri nikako ne reagiraju ! Postoje dvoje mogućnosti, da oni ne rade, a ako ne rade zna li itko išta drugo da bi ih moglo zamjeniti ? Ili da je izgorio LM386, ali kako ću saznati je li mi LM386 izgorio ? Kako se to provjeri ?
Ej ljudi ja sam ovo napravio , samo što sam sve stavio u autić. No kako je autić malo teži tako sad ne može da se kreće jer su motori slabiji. Ako isključim otpor R1 (i smijem li ga isključiti) hoću li dobiti jaču vrtnju motora ?
Imam još jedan problem. Autić ne ide u rikverc. kad u nešto udari kondenzator počne cvrčiti( šta to znači pa tako cvrči) a motori se zausave ali ne idu u rikverc ?? U čemu je problem
Kondenzator obicno cvrci prije nego sto eksplodira Znam iz iskustva Pogledaj za koji je napon namjenjen! Moguce da motori ne idu u rikverc jer si pogresno spojio kontakte na releju , provjeri jos jednom sve!
Ne znam u čemu je više problem. Kondenzator stalno cvrči i motiri stoje dok on cvrči, čim stane motori ponovo krenu. Može li biti da nisam krivo postavio tranzistor pa da zbog toga kondenzator cvrči !