zastava 101

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Meni se strasno svidjaju neonke na autu! Stojke kakvo ti je ozvucenje sad na golfu?
Zakon je i staviti stroboskop u far!
Cika Spasoje
Pravo uznapredovao :)

Post by Cika Spasoje »

Moji drugovi i ja smo bili radili nešto ko katring :D mašina od APN4 gore i menjali nešto na mašini. Stavili većui zupčanik da ide 120km/h. :D jedino se time snaga smanjila pa ne može sam krenut nego ga netko gura 10m i onda povuče, ovaj što gura ako stigne sitgne ako ne, odemo bez njega :D

Stavljali smo duple fregazere na motoru, auspuh najbučniji koji ima da se čuje kad se vozimo :D. Ima i nešto ko improvizirani Nitro. kad se vozimo 100tku sa time se omžeš vozit 120 jedno 20sec, i onda polako, ne brzo ali polako brzina pada na 100. Kočnica nema 8) prije odredišta samo isključiš mašinu da se polako zaustaviš :D:D Izrada toga je koštala 200€, trajala je pola godine. A kada konačno sve skompletirali čitav je bio 2 tjedna i onda se slupali u nekom jarku :)

Ovo ko nitro je priča za sebe:

Ima u jednom dučanu sprej za ispuhivanje prašine u ventilatorima na kompjuteru. 500ml za 5€. I kupio sebi jdenu bocu da očistim PC, i kad ono čitam sastav piše 70% O2. :shock: oto zbunj. Idem probati dal gori, sve se spali dok malo pošpricam. Probali jednom prilikom na mašini dal radi, zato su i 2 fergazera, i uspjelo. Pa smo montirali za trajno, samo se menjale one spray doze dok se ispraznilo.
Imali 2 komada, svaka u jedan fergazer na onaj izvod gdje višak mješavinde izlazi iz fergazera mi nafrljili to gore i samo okidaš jednom ručkicom kraj šofera. Nije da jako osjetiš pptisak, al se čuje kako mašina piz*i dok se fila tim smećem 8) .

Puno muke za malo veselja po livadama, :D cesti :D itd...
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
Image
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Zakon je i staviti stroboskop u far!
Hteo sam ja da pravim za drugara strob koji treperi u ritmu rada svecice da stavimo na bagija ispod pa da izgleda kao svemirski brod.Nisam uslikao tog bagija sto sam radio ozvucenje,osvetlenje,tablu......

Osvetlenje je bilo zakon sve je bilo odradjeno u tim stapovima i sa diodama ali drug je prodao taj bagi pa nemogu da uslikam.Ako ga negde vidim u grad slikacu :wink:

@mlada nado ozvucenje nije nesto ubistveno bas onoliko koliko treba :D Treba da odradim tablu na kojoj su zvucnici zato sto se vec sjeb*la :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ma nije bitno da ti cujes , bitno je da gruva bas iza , da te cuje ulica :D :D :D Mislim da bi bilo jeftinije staviti po 20 led sa svake strane auta i zaliti do pola (do glave LED) u smolu umjesto neonke!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ma nije bitno da ti cujes , bitno je da gruva bas iza , da te cuje ulica

Ja volim takve :D Obicno im pojacalo netraje puno navezu 4-5 zvucnika i kraj :D Misle sto pise 500w istina.I na tarabu pisalo pi*da p aneko mislio istina pa polomio tarabu :D

Lepo zvuci kad je to jako pa kad udari bas ono sve trese ali je mnogo mnogo ruzno kad udari bas i sve prdi zvuk :shock: a visoki razviju u max. ono sve pisti :?

To su ti seljcka posla nema veze kvalitet vazno da se cuje jako pa makar i imao zvuk kao telefon :?

Ali ako mi od takvih zivimo da nema takvih ko bi goreo pojacala :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Svaki dan me neko iznenadi svojim neznajem audio tehnike!
Recimo drug iz razreda ne moze da shvati da kucno kino od 3kW ima 30W max , ne moze pa da ga ubijes!
Pa recimo odem u prodavnicu zvucnika , trazim neki dvosistemac sa najmanje 91Db , on me pita kakve veze decibeli imaju i pokusava mi objasniti kako je snaga vaznija :shock: :x :shock: Ja se okrenem i izadjem iz radnje :D :D :D
Ili recimo ubace u auto 500w zvucnika i 50w pojacalo :D
Groovy

Post by Groovy »

@MladaNada
Takvog ortaka i ne vodis u radnju ali postoji jedna zalosnija situacija na koju jako cesto nailazem jer bar jednom nedeljno kupujem zvucnike a to je da prodavci koji prodaju tu audio opremu nemaju 2 blage veze sa time sto prodaju pa sam dobijao svakakve odgovore praveci se lud da ne znam nista i sit se nasmejem tada.

Ali sta ce neki ljudi misle da im i toster ima 5000W ako su kinezi to napisali. Mozda nam to oni sada unapred racunaju godisnju potrosnju, ko ce ga znati :-)

A sto se tice crkavanja muzike u kolima, ako je pravilno ugradite pre ce da vam padne drvo na kola nego da crkne neka komponenta audio sistema.

Do sada sam sredjivao bar 50tak automobila i samo sam 2 puda imao sitne intervencije i to zbog nemarnosti korisnika.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

A znas zasta gore pojacala zato sto biseri kao sto sam rekao povezu po 3,4,5 zvucnika i opterete izlaz vide pise 500w i onda daj sto vise zvucnika da vezemo moze to da izdrzi jako je to a u stvari pojacalo je go kur*c i optereti ga i izgori :?
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Lose sam se izrazio , prodavac me je pitao to za decibele!
Groovy

Post by Groovy »

@stojke

Nema to veze koliko zvucnika oni povezu na to pojacalo, vec kako ih povezu. Zvucnik od 5000W nece nista da naskodi pojacalu od 50W, vec to pojacalo jednostavno nece moci ni da ga pokrene. Tu je bitno kako ih vezu. Meni se desavalo da ljudi povezu 4 zvucnika od 4 oma u paralelu i tih 1 om prikace to na pojacalo koje stabilno radi na 4 oma i naravno shta se dogodi, CRKNE ili se zapale kola. U tome je caka.

@Mlada
To ti pricam, ma da ima par ljudi sa kojima stalno saradjujem koji stvarno poznaju situaciju na trzistu i uvek preporuce nesto kvalitetno.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Nema to veze koliko zvucnika oni povezu na to pojacalo, vec kako ih povezu.
Na to sam i mislio ali sam lose docarao :lol:
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Najgori su oni koji misle da znaju sta rade!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Najgori su oni koji misle da znaju sta rade!
Pa svi mi takvi barem pomalo :D Tako mislis da nesto mozes da uradis pa na pravis gresku zeznes nesto i naucis nesto na toj gresci.

Jedan tip mi pricao kako je terao drugara mu poveze kasetofon u autu i pitao ga da li znas a ovaj odgovara "pa u principu znam samo treba malo da se podsetim" :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

[quote="stojke369
Jedan tip mi pricao kako je terao drugara mu poveze kasetofon u autu i pitao ga da li znas a ovaj odgovara "pa u principu znam samo treba malo da se podsetim" :D[/quote]
Rece to i spali kasetofon :D :D :D :D :D Eh, koliko sam puta napravio gresku na toj osnovi...Ali nikad nisam nesto veliko spalio , samo jednom RAM, tako sto sam spojio floppy dok je racunar radio!
E da, maloprije me udarilo 220V , poslije 5KV , jedva da sam osjetio!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Eh, koliko sam puta napravio gresku na toj osnovi...Ali nikad nisam nesto veliko spalio , samo jednom RAM, tako sto sam spojio floppy dok je racunar radio!
E da, maloprije me udarilo 220V , poslije 5KV , jedva da sam osjetio!
Eto vidis da si se i ti neki put pravio pametan :D Kroz to svi moraju da prodju a narocito elektronicari :wink: :D
wizard

Post by wizard »

Ljudi, kupio ja sebi kola, eo sad ne znam sta bih s njim, hocu da ga malo nasminkam :lol:
http://www.dernek.ba/galerija/77110/1055388
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
ninja

Post by ninja »

fleksa u ruke i zastava kabrio :D
wizard

Post by wizard »

Ma kakvi, sad ce zima valja na posao ici a firma na drugom kraju grada. Moram uloziti jos 250KM za opravke...
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
ninja

Post by ninja »

aha onda nista od kabrija :D
Dariolo
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Dariolo »

malo da ga sredis?

pa nades mu neke fine felgice za pocetak, onda nabavis kakvu roru (auspuh) sa jakim zvukom da se sviokrecu kad prolazis, onda mjuzu neku ubacis pojacalo, woofer, radion, i tako to, ma joj masu stavri mu mos satvt samo sve ovisi kolko imas love na raspolaganju,
ja bi mu prvo nabacio felgice i muzku! 8) 8)
Post Reply