ipak je ovo Balkan, ovde je sve moguce...
a vidim da je nekima drago sto nas komadaju
ali polakooo...
U Srbiju stiglo od:
TI
Vishay
Freescale
Philips NXP
STMicroelectronics
i
Maxim preko brace iz RS
i
one super kutijice iz USA, ona kao za unimer, sa gumenim stitnikom komada dva
Nisam vidio da manjeg entiteta ima na spisku kao ni ovog veceg, a cisto sumnjam da ce ih ikad biti na doticnom, medjutim opce je poznata činjenica da Maxim salje u Bosnu i Hercegovinu. To si mogao procitati i na 2 stranice ranije.
Last edited by VasilyZaitsev on 29-02-2008, 22:11, edited 1 time in total.
Salje li Maxim u BiH? u Srbiju ne salju, pa sam dao adresu koleginice iz Banjaluke. Dobio sam mail da ce poslati... hoce li?
i da... isto pitanje za Atmel Rolling Eyes
+++
Maxim nešalje kod nas Sad (regija bivše juge)-samo pošalju odbijenice-"žalimo ali...".National mi je poslao da bi trebao učestvovati u cijeni transporta(20-ak dolara)-pa će onda poslati.Sve u svemu-raditi i kupiti si puno ,puno samplova- Very Happy
Nisam vidio da manjeg entiteta ima na spisku kao ni ovog veceg
ja ovo ne razumem, ovo su neke unutar BiH stvari hehe
Atmel sam kontaktirao preko Slovenaca i Maja iz Codica mi rece da ce videti, medjutim sutradan po paljenju ambasade od ove sacice idiota navijaca, dobio sam odgovor da cipove narucim preko Digikija LOL
...A sad da se vratimo na tvoje pitanje glede Atmela. Meni su poslali samplove MP3 cipova, kako sam greskom poslao 2 zahtjeva tako su mi i procesuirali 2 zahtjeva, jedan preko distributera u Austriji, drugi u Njemackoj. Na kraju sam zavrsio sa 13 MP3 cipova (9 cipova jednog modela - $10 svaki, 4 drugog - $14 svaki). A inace od slanja zahtjeva do potvrdite adrese za slanje od strane doticnih distributera, trebalo je oko 2 mjeseca. Nazalost, glede samih cipova, osim datasheeta nema nista korisno, a besplatno, jer se reference design PDF placa i dobije se zajedno sa reference design PCBom.
Kontajuci sve ovo, mislim da su vece sanse za narucivanje jednostavnijih uCova, nego ovih all-in-one embedded rjesenja. Uostalom, nista te ne kosta da probas.
Kako si ih uspio narucuti u Bihac? Nekom narucio izvan BiH pa ti oni poslali?
Ljudi, meni treba onaj microchip ethernet LAN PIC, imal ko viska da mi posalje da se malo igram sa mrezom? Vidim da ima sample na njihovoj stranici ali ne dostavljaju ovamo meni...
I like software and hardware
My hobbies are PHP programmering, PCB creating and C++ 3D progrmming http://www.speedtest.net/result/698562022.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Lukand wrote:Ja sam ovo ljeto uredno dobivao od vishay ali u zadnjih 3 mjeseca uvijek me odbiju, kao nema na zalihi i nažalost. Kako je kod vas s vishayom
to te ja pitam
ni meni ne salju vec po godine i postavljo sam pitanje i niko nije odg.
(2-3 str back)
kome uvijek dodje kad naruci da ija mogu narucit ali mi trebaju LED-ice odkoje firme?