pic na mreži...

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

ShOkRe
Pravo uznapredovao :)

Post by ShOkRe »

hehe, naso ja 2.50... kad sam pitao po forumima, ekipa odma oce nesto da usicari... :x , ko da su ga oni....

ali dobro...

imam probao, radi ali je daleko od fr*e microchipovog stacka, dakle nema druge nego grijat stolicu.... ili dva pica na pločicu.... jedan web drugi pamet...

još moram to malo prokontat....
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Pa ako ces to koristiti i za druge projekte, bolje ti je jedan web a drugi pamet. Kao sto je moj SMS BOX, ti napravi LAN BOX :D
ShOkRe

Post by ShOkRe »

eh da mi je malo vise vremena (i/ili 15 god.manje) razvalio bi ja to k'o panta pitu, ali ovako radis od jutra do na vecer, pa te klinjo još satre do kraja, i u pol noci neznam vise ni di se pc pali a kamoli rejvat po stacku... ali ajde, bitno da se neka tema za hobi ima, pa kad bude....
a ovo sa dva pica, intel je vec presao na 4, (quad-core) pa onda i nismo tolko u zaostatku, sta da se pilas sa multitaskingom, kad mozese staviti 2 kom od dolar i po, jos je uvjek to jeftinije od dvjesto radnih sati da sve strpas u jedan....
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Bas tako :D
ShOkRe

Post by ShOkRe »

nesto sam stresao na pločici i vise mi ne radi, ionako sam htio napraviti nesto malo konkretnije, nerviralo me sto sam sve onako sfusario,
http://www.pulawireless.hr/forum/viewto ... &start=135
(da bas sve ne ponavljam)...
ima li tko ideju kako ocitati greske u radu debugerom (icd2-jkom) jer cini se da je i icd2 nemocan sa ovim 66j65 kombinacijama, jer nema eeprom, t.j. radi ali limitirano....
sam pic ima neki registar koji se lača kad je npr lan err i onda ga iskopca.... a mozda sam ga i spalio baterijom, jer sam ga stalno drzao spojenog direktno la li-ion 3.6 -4 v bez stabilizatora.... ali ono, kad nije riknuo za 2 dana rada, mislio sam da ga to i nemoze prebit...

btw, nasao sam porilicno bolje objasnjeni stack, i instalirao mcp c18 compiler koji mi se cini osta razumljiviji i pitomiji, a i svi workspacei su slozeni za mcp-ov a rijedji za hi-tech c18.....
i sto je najbolje stack radi.... ali eto sad mi vise hw ne radi... :evil:
ShOkRe

Post by ShOkRe »

evo pločice, opet pokušaj umrežavanja :-)
Image
fulscreen
ili refreshani dio na mom hardverskom kutku :-)
ShOkRe

Post by ShOkRe »

nočas ponovni pokusaj slaganja pic_web_pločice
:idea:
ShOkRe

Post by ShOkRe »

i evo ga sad vec vrti stack i sve radi....

ustekan je na nasu gradsku wireles mrezu tako da bilo ko moze prckati...

sad moram malo razraditi veb (flash) sucelje da sve dobije malo hi-tech stiha, i normalno neku napredniju funkciju....

ovaj drugi sam zalemio bez beda, prvi me ubio u pojam, i cini se da bi treci bio još laksi :-)
ShOkRe

Post by ShOkRe »

sta ima koga ovdje po forumu, ili sam samo ja prezivio ? :cry:

evo pokusaj panela za pic web... ima li ko iskustva zelje volje da se malo
zajebaje sa ovim forama ?

http://mikrokontroleri.googlepages.com/sve.swf
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Uh bice ti zajebano u flashu to odraditi...
ShOkRe

Post by ShOkRe »

pa botuni rade, pwm nisam ni sa picove strane slozio, a kako dohvatiti vrijednost na ove satove ?? isto nisam skuzio, jer je sat napravljen malo glupo ali slicni barometar koji radi imam, samo se treba malo jos zabavljati, inace nisam skoro nista radio u flashu, pa me malo pila dok skuzim cemu sta sluzi i kako se uopce nesto sa nule radi.....
ali za sad sam neke gotove sampeove pospajao i cini se da bi moglo proci, jos mi se svidja sto cijeli swf nema fise od 16k
ShOkRe

Post by ShOkRe »

kako da skuzim dali je normalno da se ovaj eth_pic mora malo grijati ?
pise da eth_modul trosi do 180mA a cpu kad radi na 25MHz+PLL jos 21mA sve to na 3.3V jel to 0.6W pa onda nije ni cudo da se grije ??
proletio sam pdfi erratu nista se specialno ne spominje osim ovih miliampera... jos moze biti samo sto oni preporucuju RJ40 sa trafom unutra, a ako ja to nisam nigdje nasao koristio sam trafo sa stare 10Mb/s eth kartice trafo je 1:1 kako i pise u pdf-u... eh sad ? gledao sam i da nije koja noga okinula na masu ili + ali ne vidi se nista cudno (sitno je za poludit)
eh sad jos pitanje, dali postoji neki diagnostic kod pica npr kroz icd i debug ili nekako da se vidi dali mu je stogod u zivotu tesko ili mu je to u opisu radnog mjesta...
VasilyZaitsev

Post by VasilyZaitsev »

Vjeruj da i mene zanimaju embedded serveri, al sad fkt nemam vremena - ispiti, posao...
Ja sam konto nesto odradit sa Maximovim onim networked uCovima, al sad za sad mogu samo razmisljat o njima :(
ShOkRe

Post by ShOkRe »

ja sam odsemplao onaj maximov, i dobio ga, ali nekako mi je bed poceti sa njim nesto raditi kad bi sve trebao ispocetka, ide, compiler, znanje, hardver, a za pic sve vec imam... cak piceva imam bar 10 a ovaj max 1, pic me zadovoljava u potpunosti za ono sto sam htio raditi, samo me malo brine ovo grijanje, kad sam koristio 66j65 nije se grijao, sad imam 67j60 grije se (bas se ne sjecam da se grijao) isti su picevi samo sto ovaj 67 ima vise flash-a....
neznam sto sam mogao pogrijesiti....
eventualno elektrolit na coreVdd (nema pedigre)...
ShOkRe

Post by ShOkRe »

ma u biti smo fulali threed.. pisali smo o eth na sms rzdvojenoj.... :-)
ShOkRe

Post by ShOkRe »

evo za ekipu koja voli mrežu, kod nas na forumu žvačemo edimaxa
7206 od skoro 200 kuna, i po njemu dodajemo svoje zafrkancije
pa ako je tko zainteresiran nek se pridruzi :-)

http://www.pulawireless.hr/forum/viewto ... 8&start=60

ovo je mozda jednostavnije/komotnije/bogatije resursima nego pic :-(
ShOkRe

Post by ShOkRe »

ŠTA JE ?! NIKO, A ?! ...DOBRO, DOBRO BAS STE NEKI....
ShOkRe

Post by ShOkRe »

odgovor pedji:
vezano za tvoju nadu u mbs. pa kruze po netu neke ilegalne berzije mirobasic-a imao sam instaliran, ali kako sam i ja navucen na pbp nekako mi nije bas sjeo..... slici mi ko oni basici za avr....
ali ajde.. nego mrezu, pogotovo TCP dio nije bas jednostavno raditi iz basica... ja sam se tu isto malo razocarao, tako da ako zelis nesto napraviti sa mrezom moras (nemoras ali je naj efektivnije) koristiti postojeci tcp/ip stack od mikrochipa pisan u C-u (tu ti ni ja bas nisam doma)...
eto ja vrtim u onom svojem egzemplaru sa pic 18f67j60 njihov originalni TCP/IP stack, malo sam ga poprčkao da radi što mi treba i to je poprilično to, samo sto ne mozemo reci da smo ga mi napravili..... mislim da ti je najbolje da pogledas taj stack

druga solucija je da odes na EDTP (googlaj) i potrazis njegov port na pbp-u koji zahtjeva striktno pbp 2.50 sa long kompilerom.... ali kad sam to isprobao, nekako kao da usporediš vistu na quad koru i dos na 386-tici

tako da kod pica od mreze imas samo te dvije varijante....
sve u jednom tipo 18f67j60 ili onaj enc koji si poslao link, ali on nema nista pameti, pa ga nekakav kontroler dobro mora pumpati po spi-ju
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

nekako mi se cini najlakse raditi sa gotovim tcp/ip stack-om od mikrochipa, mada ne svidja mi se sto je u c-u...
onda cu morati sesti i zagrejati stolicu pa nauciti C, pa tek onda pokusati i nesto sa mrezom...
ShOkRe jel bi mi mogao poslati semu, i po cemu si ti radio.
meni se ne da naci ni datasheet za 18f67j60 :roll:
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

e sad vidoh da ima na cd-u sto sam dobio uz easypic5 mikorobasic.
malo off:
inace ploca je sranje, ne radi mi usb programator na njoj. pisao sam mikroe ali ne odgovaraju :?
Post Reply