zastava 101
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Odlično uznapredovao
ma sipke kazem frendu da mazne u uljaniku ili nesto slicno mene jeb.. kako volan okrece kotace i kako motor povezati sa zadnjim kotacima
jer trenutno mi frend nije vec par tjedna u gradu
pa bi molio da mi netko to pojasni po mogucnosti slikama
hvala!
jer trenutno mi frend nije vec par tjedna u gradu
pa bi molio da mi netko to pojasni po mogucnosti slikama
hvala!
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
Prvo da ti kazem da cu te morat obeshrabrit...
I ja sam neko vrijeme bio toliko nafuran na tee prerade i gradnju automobila, al' sam na kraju odustao od svega...
Kao prvo toloko sam knjiga procitao, troliko sam vremena proveo po raznim forumima, toliko opreme i alata imam (stari radi autolimariju pa imam sitavu radionicu) i opet se nebi upustao u takve projekte!!!
Dobro su ti rekli ljudi prvo pokusaj napravit neki kart, pa ako ti to uspije tek onda mozes razmisljat o autima...
Ali pazi kod kartinga ako pravis nazad jednu osovinu i lancani prijenos bez diferencijala onda imas veliku mogucnost da se prevrnes u krivinama!!!
A sto se tice upravljanja, najbolje ti je potrazit na forumima k'o sto je
www.pungas.com/forum
I ja sam neko vrijeme bio toliko nafuran na tee prerade i gradnju automobila, al' sam na kraju odustao od svega...
Kao prvo toloko sam knjiga procitao, troliko sam vremena proveo po raznim forumima, toliko opreme i alata imam (stari radi autolimariju pa imam sitavu radionicu) i opet se nebi upustao u takve projekte!!!
Dobro su ti rekli ljudi prvo pokusaj napravit neki kart, pa ako ti to uspije tek onda mozes razmisljat o autima...
Ali pazi kod kartinga ako pravis nazad jednu osovinu i lancani prijenos bez diferencijala onda imas veliku mogucnost da se prevrnes u krivinama!!!
A sto se tice upravljanja, najbolje ti je potrazit na forumima k'o sto je
www.pungas.com/forum
ne, nisam mislio na onaj buggy koji je veci od mog auta
nema sanse da to slozis.
mislio sam da napravis onaj mali karting za jednu osobu,
sto ce ti biti puno lakse.
stavis motor iza, po mogucnosti dodas getribu u kvačilo
i stavi prijenos lancem na zadnji pogon, bez diferencijala.
ili probaj staviti bez brzine i automatsko kvačilo.
nesto tipa sto imas na flexerici..
najbolje ti je uzet neku mašinu od tomosa..
nema sanse da to slozis.
mislio sam da napravis onaj mali karting za jednu osobu,
sto ce ti biti puno lakse.
stavis motor iza, po mogucnosti dodas getribu u kvačilo
i stavi prijenos lancem na zadnji pogon, bez diferencijala.
ili probaj staviti bez brzine i automatsko kvačilo.
nesto tipa sto imas na flexerici..
najbolje ti je uzet neku mašinu od tomosa..
pa to ti nije problem osmisliti ali ako nades postavi jer sve slike su dobro dosle
edit:
MladaNado kakav m tor mislis stavljati i kakav kart mislis raditi onaj glupi niski ili ovaj na slikama ovdje
edit:
MladaNado kakav m tor mislis stavljati i kakav kart mislis raditi onaj glupi niski ili ovaj na slikama ovdje
cuj skapiro si sta sam ti reko
jelda?
evo ili napravi ovo
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 126p-1.jpg
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 126p-3.jpg
jelda?
evo ili napravi ovo
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 126p-1.jpg
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 126p-3.jpg
evo ti pegla sredjena:
Struja wrote:Pozdrav ekipa! (20.08.2006)
Evo prošlo cca. mjesec dana kako sam počeo raditi nekakvo "vozilo" koje je bazirano na peglici. Kupio sam peglu u voznom stanju, neregistriranu, skinuo kompletnu mehaniku (ovjes, kočnice, motor, neke nosače itd ....) i počeo sa izradom nove šasije. Vozilo je namjenjeno za čistu zajebanciju po šumi i OffRoad terenima (po zagorski: Kam Te Vrag Zjebal)
Šasija je kompletno rađena od cijevi, koncipirana kao kavez u kojem su vozač i suvozač relativno sigurni od udaraca, prevrtanja i sl. Sve je otvoreno, nema nikakvog lima osim na dijelu poda ispred sjedala i blatobrana. Nema se šta puno za pisati, sve je vidljivo na slikama ...
Po mojoj procjeni, trebat će mi još cca. mjesec dana da napravim završne radove: pojačanja, farbanje, montažu, struju itd .... Sve nove fotke ću postati u ovaj topic.
Update: (28.08.2006)
Nakon još nekih sitnih dorada, šasija je pofarbana temeljnom bojom.
Update: (04.09.2006)
Ukratko:
* Pofarbana konstrukcija
* Pofarban ovjes
* Montiran prednji i stražnji ovjes
* Postavljen motor
* Posložene kočnice (povučene komplet nove cijevi i lajtunzi)
* Napravljen špur
Jučer smo napravili prvi probni đir! :hm Provičene su osnovne električne instalacije, montiran mjenjač, kuplung, gas, čok, postavljen akumulator i još neke sitnice .... (slike uskoro)
Moram još srediti svjetla, pojaseve, ručnu kočnicu i neke sitnice ..... Uglavnom, za sada sve 5! Sve je prema pljanovima. Klinci su oduševljeni a susjedi sa čuđenjem gledaju koji je sad ovo k*****. :baby
Copy-paste topic sa jednog HR FIAT foruma.
Pozdrav, Struja
Struja wrote:Posljednji update:
Ukratko:
* Sređena kompletna elektro-instalacija
* Postavljena prednja i stražnja svjetla
* Montirani pojasevi
* Ostale sitnice ....
Ostalo je da još postavim blatobrane, maglenke i neke sitnice .....
Uglavnom to bi bilo to,
Ovo su "putevi" po kojima se vozimo ....
Vozilica ide mrak ..... i dalje bez ikakvih problema ....
Hvala svima na podršci!
Pozdrav, Struja
============= Over & Out =================
Vidi 0ve pile- http://fly.cc.fer.hr/zastava750/zastava101/dane.html
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Imam jednog ortaka ovde iz mog kraja znam da je radio neku kombinaciju na zastavi 128.Znam da je stavio 4 karburatora sa motocikla honda na zastavi umesto klasicnog karburatora i sportski filter.Lepilo je za sedista kolko je lepo razvijalo brzinu i kako prima gas.
Ja posedujem Yugo(moja tugo sa tobom necu jos dugo) 45 91 god i sad na leto cu da ga stajlingujem malo farbanje spojleri itd itd.
Motor dobar nista nije radjeno prvi vlasnik presao samo 55000km.
Stavljam slike.P0z
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... C00241.JPG
Ja posedujem Yugo(moja tugo sa tobom necu jos dugo) 45 91 god i sad na leto cu da ga stajlingujem malo farbanje spojleri itd itd.
Motor dobar nista nije radjeno prvi vlasnik presao samo 55000km.
Stavljam slike.P0z
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... C00241.JPG
MladaNada Posted: Mon Mar 12, 2007 9:24 pm Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Za pocetak stavi desni retrovizor
Pazi brate ja nemam ni levi skinuo mi neko.To se kod mene u komsiluku cesce dogadja nekome ushvali retrovizor,brisac a pre 3-4 dana su mi odneli levi far )) pa sam morao da kupujem novi!Evo kako izgleda sa spojlerom kupicu sportske retrovizore koji se srafe iznutra dojadilo mi je kupovati retrovizore koji ne traju nedelju dana
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... C00324.JPG
--------------------------------------------------------------------------------
Za pocetak stavi desni retrovizor
Pazi brate ja nemam ni levi skinuo mi neko.To se kod mene u komsiluku cesce dogadja nekome ushvali retrovizor,brisac a pre 3-4 dana su mi odneli levi far )) pa sam morao da kupujem novi!Evo kako izgleda sa spojlerom kupicu sportske retrovizore koji se srafe iznutra dojadilo mi je kupovati retrovizore koji ne traju nedelju dana
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... C00324.JPG
Pa zar ti se isplati ulagati u jugic
Ja sam ulozio u moj ali zato sto sam ga farbao.A pre farbanja sam ga slupao
Poceo posle polako da pravi probleme i ja ga ozenio (prodao)
A lepo sam mu uradio istrument tablu nabacio felne stakla su bila foto grej unutra sam ofarbao auto lakom neke sitnice(pikslu,okvir za istrument tablu,resetku za grejanje) i tako sredio sam jos neke sitnice.
Ako te zanima da istrument tablu uradis u belo da izgleda sportsi moggu dosta da ti pomognem zato sto imam iskustva radio sam bas dosta table i pozadinska osvetlenja table.A radio sam i dosta unutrasnji enterijer automobila sa diodama i plasticnim sipkama pa to ispadne kao neonke ali savitljive sipke
Sad imam golf 2 GTI felne,ozvucenje,siroke gume,spusten,istrument tabla bela,spojleri.....
Znaci ako te zanima za tablu kazi radio sam na golf,jugo,vw siroco,audi,pezo,bagi.... A od motora kawasaki,honda,mz......
Zavisi od table do table neke mogu da se odrade sa dobrim osvetlenjem a neke ne.Lepo ispadne kad se uradi bela tabla a osvetlenje plavo ispadne do jaja Doduse ja sam kod mene na golfa ostavio zeleno osvetlenje zato sto mi se svidja samo sam ubacio jace sijalice
Bas sam se raspisao
Ja sam ulozio u moj ali zato sto sam ga farbao.A pre farbanja sam ga slupao
Poceo posle polako da pravi probleme i ja ga ozenio (prodao)
A lepo sam mu uradio istrument tablu nabacio felne stakla su bila foto grej unutra sam ofarbao auto lakom neke sitnice(pikslu,okvir za istrument tablu,resetku za grejanje) i tako sredio sam jos neke sitnice.
Ako te zanima da istrument tablu uradis u belo da izgleda sportsi moggu dosta da ti pomognem zato sto imam iskustva radio sam bas dosta table i pozadinska osvetlenja table.A radio sam i dosta unutrasnji enterijer automobila sa diodama i plasticnim sipkama pa to ispadne kao neonke ali savitljive sipke
Sad imam golf 2 GTI felne,ozvucenje,siroke gume,spusten,istrument tabla bela,spojleri.....
Znaci ako te zanima za tablu kazi radio sam na golf,jugo,vw siroco,audi,pezo,bagi.... A od motora kawasaki,honda,mz......
Zavisi od table do table neke mogu da se odrade sa dobrim osvetlenjem a neke ne.Lepo ispadne kad se uradi bela tabla a osvetlenje plavo ispadne do jaja Doduse ja sam kod mene na golfa ostavio zeleno osvetlenje zato sto mi se svidja samo sam ubacio jace sijalice
Bas sam se raspisao